СЛУГАТА. БАНДИТА се прибра спешно от БРЮКСЕЛ, заради слугински разговор с американеца … СДЕЛКАТА е – купувате F16, а ние ви разрешаваме ТУРСКИ ПОТОК през България. Сметката обаче е без кръчмаря, а КРЪЧМАРЯТ е ….

Слугата.
Бандита се прибра спешно от Брюксел, заради слугински разговор с американецадържавен секретар на САЩ.
Сделката е купувате F16, а ние ви разрешаваме Турски потокК през България. Сметката обаче е без кръчмаря, а кръчмарят е Путин.
Владетелят на Европа и половината свят се подигра на Европейският сйюз през говоритеката Захарова, която заяви в прав текст, че ако ЕС откаже Северен поток 2 Европа ще се топли на дърва, но и дървата като енергоносител са в Русия, в Сибир.

Бандита обясни глобата от 77 милиона евро, която Европейската комисия наложи на България за злоупотреба с монопол в газопреносната мрежа в държавата така, без да казва обаче, че монополът е държавен и е точене:Нашето усещане за собствеността на газопреносната система е, че ако не е собственост на българските граждани и на българската държава, би било предателство. Европейските правила изискваха „Булгартрансгаз” да бъде приватизиран. Представете си нашето правителство да беше вкарало решение (…) и в тези приватизационни конкурси да дойдат най-големите руски, турски и какви ли не компании”, коментира Бандита, като подчерта, че така е щяло да излезе, че е „дал” тръбите на някого.

Току що получихме прессъобщение от ПР за лобиране за Ф16, в което се казва следното:

ИЗБОРЪТ НА F-16 ЩЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА ИНДУСТРИЯТА И УНИВЕРСИТЕТИТЕ В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ПРОУЧВАНЕТО И РАЗВИТИЕТО НА БЕЗПИЛОТНИ СИСТЕМИ
Страната получава шанса да бъде партньор на глобален технологичен лидер
София, 17 декември 2018 г. – Изборът на най-новата модификация изтребители Ф-16 на Локхийд Мартин ще създаде възможност за младите български инженери и учени да се включат в разработването на безпилотни самолети и други автономни системи от най-ново поколение с търговско и с военно предназначение.
Като част от развитието на партньорства с българската индустрия и образователни институции, на първо време Локхийд Мартин дава възможности за включването им при поддръжка и ремонтни дейности, но компанията е ориентирана и към бъдещето. Локхийд Мартин установи, че България има експертиза и в сферата на безпилотните технологии. В резултат на партньорството с най-голямата компания за отбрана и космически технологии в света, това може да донесе значителни ползи.
„Като една от най-иновативните компании в света, изградените днес партньорства никога не са ни спирали да гледаме напред към това, което e възможно утре,“ заяви Джеймс Робинсън, директор „Международно бизнес развитие на Ф-16“ в Локхийд Мартин.
„Технологиите вече променят начина, по който хората и машините работят заедно. Затова и Локхийд Мартин инвестира сериозно в развитието на изцяло или частично безпилотни системи, които умножават многократно възможностите на самолета. Ако България избере F-16, ние сме готови да работим за включването на българската индустрия и университети в тази вълнуваща област на дейността ни.“
Хората по цял свят все повече разчитат на машините, за да вземат по-добре информирани решения, да разширяват обхвата и достъпа и да увеличават сигурността и производителността. Тази нова ера на сътрудничество между човека и машините е базирана на доверието и разбирането като позволява всеки да прави това, в което е най-добър. Партньорството с Локхийд Мартин, което произтича от избора на най-новата модификация на Ф-16, ще доведе до споделяне на опит и умения в тази ключова инженерна област от световния лидер в космическите и отбранителните технологии.
Ф-16 на Локхийд Мартин е в основата на въздушната отбрана на НАТО в Европа с около 700 самолета, които са на въоръжение включително и в съседните на България държави – членки на НАТО. Това значително надхвърля числеността на всеки друг тип еднодвигателни изтребители на въоръжение в НАТО в Европа и дава уникална възможност за взаимодействие във въздуха и на земята, а именно, съвместна логистика и унищожаване на оръжия – подход , който остава ненадминат от другите типове изтребители и гарантира както по-ниски разходи, така и намаляване на риска.
Такава е гъвкавостта и надеждността на Ф-16, която е подобрена още повече в блок 70 чрез иновативния (AESA) радар. С негова помощ се постига по-добра ефективност – необходими са по-малко самолети, за да свършат работата на по-старите модификации от 4-то поколение, които са на въоръжение в региона.
По-рано този месец Словакия избра Ф-16 блок 70 пред Грипен C/D. Изтребителят, избран от Словакия, е идентичен с предложения на България Ф-16 блок 70. Това е най-бързият, гъвкав и добре екипиран самолет от своя вид, който съществува в момента и той ще осигури на България позицията на водещ член на НАТО.
Ако Ф-16 бъде избран, български екипи ще бъдат обучавани от американските военновъздушни сили, които са сред най-добре подготвените, опитни и уважавани в света. Kато член на групата страни, използващи този изтребител, България ще има важна роля в по-нататъшното развитие на цялостната глобална програма на Ф-16.
За Локхийд Мартин
Локхийд Мартин, базирана в Бетесда, щата Мериленд, е глобална компания, която работи в сферата на отбраната и космонавтиката, и има близо 100 000 служители в цял свят. Дейностите на компанията са свързани с проучването, проектирането, разработването, производството, интегрирането и поддръжката на високо технологични системи, продукти и услуги. Тази година Локхийд Мартин получи три награди Едисън за иновации в автономията, сателитната технология и насочената енергия.

######
За контакт:
Цветелина Манолова, +359 …….
Джон Нилсън, +44 …….

Подобни новини

Оставете коментар