АЛКОХОЛЪТ. Почина ИВАН ЛАСКИН, който стана известен още като дете през 1986 с филма …. В Уикипедия за Ласкин пише: ……

Алкохолът.
Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст. В края на декември той беше приет във ВМА. За да го спасят спешно търсеха черен дроб. Ласкин има множество роли в театъра, снимал е в български и чужди филми.
През 1986 г. звезда го прави филмътдетски сериал „Васко да гама от село Рупча” го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Помнят се ролите му и в сериали като „Хайка за вълци” и „Дунав мост”.
През последните години умът и острият му език имаха свой „живот” в социалните мрежи – коментарите му предизвикваха люти спорове и стотици споделяния.
„Аз на устата си ключ нямам. Всичко, което мисля, излиза през челюстно-говорния ми апарат и смятам, че това се нарича почтеност”, казва Ласкин през октомври 2017 г.
Ласкин умееше да описва любовта си – към дъщерите си и към Александра Сърчаджиева, и да говори публично за нея. „Всеки един изживян миг с това момиче за мен е щастие”, категоричен беше той в предаването „Търси се” по bTV през 2015 г.
Ласкин провокираше и с участията си в различни риалити формати.
През 2012 г. в телевизионен ефир сподели, че има проблеми с алкохола, а в последните си интервюта отклоняваше темата с чувство за хумор. „Аз съм един средноедър българин, който обича да пие вино с приятели”, бяха неговите думи в предаването „Преди обед”.
През последните години Ласкин казваше, че пише поеми и есета. Преди да ги събере в книга, на 48-годишна възраст загуби битката за живот.

В Уикипедия за Иван Ласкин пише следното:Роден
10 март 1970 г. (48 г.)
София, България
Починал
06 януари 2019 г. София, България
Активни години 1986 –
Брачни партньори Мирослава Гоговска, Александра Сърчаджиева
Деца 2 (Люба, София)
Иван Славчев Ласкин е български театрален и филмов актьор от арменски произход.
Ранни години
Завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ през 1994 г. в класа на професор Здравко Митков.

Кариера в театъра
Започва професионалната си театрална изява на сцената на Театър „Сълза и смях“ през 1991 г. Играл е на сцените на почти всички софийски театри, още като студент се помнят ролите му в Народния театър, МГТ „Зад канала“ и Театър „Българска армия“. От 1997 г. е актьор в Театър „Българска армия“. На сцената на ТБА е известен с ролите си в постановки на Красимир Спасов, Крикор Азарян, Николай Ламбрев, Стефан Москов, Бина Харалампиева, Андрей Аврамов, Борис Панкин. През 2009 г. участва в пиесата на Захари Карабашлиев – „Неделя вечер“, реж. Здравко Митков.[1]Играе на сцената на театър „Антон Страшимиров“ Стара загора ролята на Иванов от пиесата на А.П. Чехов „Иванов“.

Занимава се с продуцентска дейност и участва в компания за продуциране, лансиране и утвърждаване на млади таланти в България. Член е на журито на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“ в Тополовград.[2][3]

До 2014 г. играе в театър „Българска армия“.

Кариера в киното
Играл е в десетки български игрални филми, сред които „Васко да Гама от село Рупча“, „Честна мускетарска“, „Вагнер“, „Хайка за вълци“, „Дунав мост“ и „Магьосници“, „Колобър“, „Наричаха ме чичо“, „Рут“, „Църква за вълци“, „Най-важните неща“, „Грях“, „Стъклената река“ и в над двадесет европейски и американски продукции от периода 1989 – 2007 г.

Филмография
Най-важните неща (2001) – Иларион
Хайка за вълци, 6 серии – Иван Шибилев
Дунав мост (1999), 7 серии – Влади, брат на Джими
Магьосници (1999), 4 серии – Храбрия рицар / Злия магьосник / княз Галин
Васко да Гама от село Рупча (1986) детски сериал 6 сериен филм на режисьора Димитър Петров, по сценарий на Братя Мормареви.
Личен живот
Обвързан с Александра Сърчаджиева, с която има дъщеря – София. Тя е втората дъщеря на Иван.

Подобни новини

Оставете коментар