УРА за МОСТА, УРА за РУСИЯ. След 40 години РУСИЯ спаси 6 български села отцепени от света. РУСКИЯТ ВОЕНЕН мост от 80-те години монтиран в Чомаковци успоредно на рухналия издържа впечатляващите … ВИДЕО: ….

Ура за моста, ура за Русия.
След 40 години Русия спаси 4 български общини отцепени от света.
Руският военен мост от 80-те години монтиран в Чомаковци успоредно на рухналия издържа впечатляващите20 тона. По него вече се движат автомобили, автобуси и тирове. Монтиран беше само за 2 дни.
Сглобяемият руски мост над река Искър при село Чомаковци е военното съоръжение останало в българската армия от времето на Съветският съюз. Монтирането му се наложи заради друг пропаднал мост над река Искър, който отряза достъпа на шест населени места до Червен бряг.
Заради минаването на тежкотоварни камиони старото железобетонно съоръжение се проби и срути и сега трябва да се строи наново.
Ура за моста, извика въодушавено жителка на Чомаковци.
Петър Петров от инициативния комитет призова да бъде осигурен кран, който при рязко повишаване на нивото на Искър да може бързо да демонтира средната секция на моста. Той отбеляза, чеработата по новия постоянен мост се бави и не до обещания срок през април, а даже и месеци по-късно проблемът няма да бъде решен окончателно.
Видео:

ВИДЕО

Подобни новини

Оставете коментар