Наздраве! КОЗИЯТ РОГ роден в село Крушовица навършва днес половин век! БИОГРАФИЯТА и: …. Днес от трибуната на Народното събрание НИНОВА обяви: Бъдещата управляваща коалиция на България е ГЕРБ, ДПС и …. Трите партии гласуваха за 3 млр лева в хазната на Америка от гърба на българина за F16

Наздраве! Козият рог роден в село Крушовица навършва днес половин век! Биографията и:Корнелия Нинова е родена на 16 януари 1969 г. в село Крушовица, област Враца. Завършва с пълно отличие Националната гимназия за древни езици и култура в София. Дипломира се в юридическия факултет на СУ „Климент Охридски“ отново с пълно отличие. През 1995 г. работи в Софийския градски съд като стажант-съдия, а в периода 1995 – 1996 г. е юрисконсулт на Столична община.
От 1996 до 1997 г. е следовател в столичната следствена служба. В периода март-август 1997 г. е юрисконсулт на БТК.

При правителството на Иван Костов
Между 1997 и 2005 г. Нинова е изпълнителен директор на „Техноимпекс“ АД. Тя е назначена на тази длъжност при правителството на Иван Костов. Същевременно е назначена и на поста председател на съвета на директорите на „Техноимпортекспорт“. „Техноимпекс“ и „Техноимпортекспорт“ са външнотърговски дружества, предвидени за приватизиране, като впоследствие Нинова оглавява и приватизационния екип, отговарящ за първото дружество. На 28-годишна възраст Нинова участва с още 27 души в дружеството, приватизирало „Техноимпекс“. Петър Жотев, министър на икономиката и енергетиката при Костов, твърди, че премиерът лично му е спуснал кандидатурата на Нинова.

В правителството на Сергей СтанишевОт септември 2005 г. до март 2007 г. Нинова е зам. министър на икономиката и енергетиката по външноикономическата политика. Тя отговаря и за държавния резерв; търговията с оръжия и офсетните споразумения, свързани с доставки на армията. Нинова става председател на Управителния съвет и на две стратегически предприятия – „Международен панаир“ Пловдив и на „Булгартабак Холдинг“ АД.

Днес в парламента при гласуването за купуването на F16 Корнелия Нинова обяви, че бъдещата нова коалиция в България е ГЕРБ, ДПС и ВМРО, които гласуваха 3 милиарда лева в хазната на Америка от гърба на българите за американските самолети. Гечев обяви, че в Държавен вестник, брой 51 от 2018 г е написано, че инвестицията трябва да е 1,8 млр, като последната вноска е през 2027 г от 100 млн, а най-голямата вноска е 300 млн лева през 2026 г. Този закон публикуван в бр. 51 днес беше нарушен, тъй като новата сума е 3 милиарда лева с ДДС. Гечев даде пример с Чехия и Унгария, които са договорили срещу 100 евро за самолети 130 евро инвестиции в тези държави. Нарича се офсетна сделка. За България накъв офсет няма. В бр. 51 на Държавен вестник пише още, че самолетите трябва да са на въоръжение поне в една държава членка на НАТО и в експлоатация поне в една държава в света. Новият F16 e в нарушение и на тези 2 правила облечени в закон.

Подобни новини

Оставете коментар