ЗАПОВЕД Европейският парламент заповяда на БЪЛГАРИЯ и още 8 членки на ЕС незабавно да подпишат Инстанбулската конвенция Не е ШЕГА, не е ФАЛШИВА НОВИНА, реална ЗАПОВЕД е – 390 гласа За, 153 Против и 63 Въздържал се КПСС на СЪЮЗА заповяда на ЦК на БКП на България

В незаконодателна резолюция, приета в сряда, 16 януари, с 390 гласа „за“, 153 „срещу“ и 63 „въздържал се“, евродепутатитепризовават институциите на ЕС да приемат незабавно Истанбулската конвенция.
С резолюцията Европейският парламент осъжда насилието и дискриминацията, основани на пола, нарушенията на върховенството на закона и езика на омразата в оценката си на основните права в ЕС през 2017 г., съобщи българският офис на институцията и изрежда нарушенията.
Сред позициите, изразени с най-голяма категоричност, е тази за „всички видове насилие срещу жените“. Резолюцията призовава държавите-членки, които все още не са ратифицирали Истанбулската конвенция, да направят това „незабавно“. Към момента това са 9 от общо 28 членки на ЕС, включително и България. Останалите саЧехия, Унгария, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Словакия и Великобритания.
Текстът осъжда всички видове насилие срещу жените и призовава държавите-членки, които все още не са ратифицирали Истанбулската конвенция, да направят това „незабавно“. Той подкрепя демонстрациите от 2017 г. срещу отстъплението по отношение на сексуалното и репродуктивното здраве и правата на жените, както и широкото медийно отразяване на случаите на сексуален тормоз.

Подобни новини

One Thought to “ЗАПОВЕД Европейският парламент заповяда на БЪЛГАРИЯ и още 8 членки на ЕС незабавно да подпишат Инстанбулската конвенция Не е ШЕГА, не е ФАЛШИВА НОВИНА, реална ЗАПОВЕД е – 390 гласа За, 153 Против и 63 Въздържал се КПСС на СЪЮЗА заповяда на ЦК на БКП на България”

  1. Бръмчо

    Половин век навърши а акъла ти хич го няма!

Оставете коментар