НЯМАМ ДУМИ. ДЪХЪТ ви спира, когато чуете СЛОВОТО на РАДЕВ за 2 г президент: ВЛАСТТА влага ОБЛАГИТЕ в още повече власт и от там МАСОВА БЕДНОСТ. Призовавам към ВЪЗМЕЗДИЕ за ГРАБИТЕЛИТЕ и КОРУМПИРАНИТЕ. Апелирам ПРОКУРАТУРАТА да навлезе в старателно избягвания периметър на властта. Въпросът вече не е дали, а кога? Коментар: РАЗМАЗА ги, но то трябва да се чуе и види, ВИДЕО: …

НЯМАМ ДУМИ
ДЪХЪТ ви спира, когато чуете СЛОВОТО на РАДЕВ за 2 г президент:
ВЛАСТТА влага ОБЛАГИТЕ в още повече власт и от там МАСОВА БЕДНОСТ. Призовавам към ВЪЗМЕЗДИЕ за ГРАБИТЕЛИТЕ и КОРУМПИРАНИТЕ. Апелирам ПРОКУРАТУРАТА да навлезе в старателно избягвания периметър на властта.
Въпросът вече не е дали, а кога?
Коментар: РАЗМАЗА ги, но то трябва да се чуе и види, ВИДЕО: …

Ето ви малка част от думите на президента Радев в продължилият час и половина брифинг:

Наложих вето на 7 закона, ветото не е акт на противоставяне на НС, а отстояване на ценностите на българското общество, справедливост и надежда.
Парламентът се съобрази само с едно от тях, но това спести милиони левове.
5 пъти сезирах конституционния съд, а 2 от случаите Парламентът 2 пъти сам отмени тихомълком два от законите.
Повдигнах темата за националното единение, спасяване на българската демокрация.
Почтените срещу корумпираните, които манипулрат избори.
Свободомислещите срещу тези които потъпкват свободата.
България е в критечен момент в своето развитие.Българската демокрация губи позиции. Свободата на словото се притиска с инстументите на властта. Все повече закони се изменят със заключителни разпоредби. Лобисткото законодателство измества безцеремонно обществения интерес. След като обществото не реагира на 500 млн за язоври, защо без правила да не се разпределят 1,3 млр за магистрали. След като се разпредели милиард излишък без правила, защо на другата година да не се раздадат 2,7 млр излишък без правила. Погазване на закона и фаворитизиране на корпоративния интерес. Мантрата за блогополучие не променя тежкия масов живот. По последни данни на БНБ 2018 е истинска катастрофа за чуждите инвестиции. Очакванията на обществото са за неотложни и спешни мерки за спасяване. Радикална промяна на политическата среда и философията на управление. Властта влага облагите, в още повече власт и от там масова бедност. Крайно време е да се разграничат почтенни от ограбвани. Възмездие за грабителите и корумпираните. Апелирам институциите да навлязат в старателно избягвания периметър на властта. Ако това не станеразпадът ще продължи. Търсенето на справедливост може да излезе извън рамките на закона.
Всичко, което каза Радев във видео:

Отчетна пресконференция

Публикувахте от Румен Радев в Понеделник, 28 януари 2019 г.

Подобни новини

Оставете коментар