ДАЛАВЕРА. ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА разкри далавера на МИНИСТЪР, който спира НЕУСТОЙКА от 700 000 в ПОЛЗА на ЧАСТНА ФИРМА изпълнител на обществена поръчка: Подадохме РАЗСЛЕДВАНЕТО в ОЛАФ, защото става дума за ПАРИ на БЪЛГАРСКИТЕ и ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ. Имаме СВИДЕТЕЛ, който … ВИДЕО:

Далавера.
Елена Йончева разкри далавера на министър, който спира неустойка от 700 000 в полза на частна фирма изпълнител на обществена поръчка:
Подадохме разследването в ОЛАФ, защото става дума за пари на българските и европейските данъкоплатци. Имаме свидетел, който даде интервю и е готов да говори пред прокуратурата. Цацаров се самосезира моментално. Ха-ха-ха …. Подробностите:

„Министърът е Боил Банов, а фирмата строител е Антична Сердика с акционери 4 фирми, като водещата е Пътища и мостове. Записът е правен презмарт 2016, на 24 март, когато сегашният министър Банов е бил зам. министър. Ще предоставим цялата налична информация на ОЛАФ, защото става дума за злоупотреба и с държавни и с европейски средства. Този запис дойде при нас сега. Върху служителите се оказва натиск. Тази схема действа и в момента. Колкото по-зависим е един държавен чиновник, толкова по-нагоре в администрацията го назначава Босът. Имаме интервю със свидетеля, но ще го излъчим първо по Българска Свободна телевизия. Той е готов да свидетелства пред прокуратурата.
Б.а. Въпрос на радио К1 за делото срещу Йончева. Отговорът на Желязната Елена:
„Настоявам делото срещу мен да влезе в съда, но целта на прокуратурата не е тази, целта е да се сипят нови обвинения срещу мен през дни.
Боил Банов говори с 4 лица по телефона – Татяна Цветанова, Ангел Ангелов, арх. Мечкунов, инж Драгомир Драганов, Атанас Ангелов – независим инвеститорски контрол. Има страх в хората, но постепенно този страх започва да изчезва. Има много такива хора, вече получаваме много такива сигнали и документи. В това разследване имаме много документи. Управляващ орган на тази европейска програма еминистерството на регионалното развитие, където зам. министърът е Деница Николова. Тоест и те са знаели какво се случва. Според хората от записа строителството е завършено на 20 януари 2016, но на практика това не е така. Строителството продължава много след това. Става дума за обществена поръчка, тоест парите на българските и европейски данъкоплатци. Действията на министъра са срещу държавата в полза на една частна фирма, която няма да плати неустойка от 700 000 лева. А кой е взел тези пари трябва да попитате министър Банов.
Видео от пресконференцията:

Боил Банов – пълен запис

Пълен запис!!!Очаквайте ексклузивен материал по Българска свободна телевизия тази вечер – точно в 20.00 ч.

Публикувахте от Българска Социалистическа Партия в Вторник, 29 януари 2019 г.

Подобни новини

Оставете коментар