На ВНИМАНИЕТО на всички СЛУГИ на БАНДИТА АМЕРИКА. ООН и президентът РАДЕВ имат една и също позиция за ВЕНЕЦУЕЛА – НЕ НАМЕСА. РАДЕВ привика АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК на работна среща

На вниманието на всички слуги на Бандита Америка – агент Буда, синът на шофьора на ЦК на БКП, агент Алберт, агент ….. Много са, хранилката на американците е дълга, има място и за други. Всички те скочиха срещу президента Радев за позицията му на не намеса в делата на Венецуела. Радев призова България да се бърка във вътрешните работи на суверена държава. На същата позиция е и ООН. А днес на свое заседание правителството на България обяви Гуайдо за нов лидер на Венецуела. Генералният секретар на световната организация ООНАнтониу Гутериш е категоричен, че ООН няма да се присъедини към която и да е група държави във връзка положението във Венецуела.
Ето ви позицията на президента Румен Радев:
Събитията във Венецуела будят тревога и безпокойство. Съществува реален риск от ескалация и насилие.
В тези условия критично важно е да се съхрани диалогът между управляващите и опозицията в името на политически процес, който да доведе до мирно решение за бъдещето на страната. Политическата криза може да се реши единствено с организирането на прозрачни избори според конституцията на страната и с международно наблюдение.
Направеното предложение за обща европейска позиция обаче не води до подобно решение. Критиките ми не са подкрепа за една или друга страна в конфликта. Става дума за върховенство на международното право и за твърдото убеждение, че неговото нарушаване няма как да доведе до позитивни резултати. В политически план трябваше да научим урока, че ултиматумите винаги прекъсват каналите за комуникация и блокират възможностите за преговори. Както в много случаи с други държави през последните десетилетия, нараства рискът да бъде провокирано насилие и вътрешен конфликт, които задълго да дестабилизират държавата и региона и да донесат страдания на народа на Венецуела.
Считам, че България трябва да се въздържи от подкрепа на предложената европейска позиция.
Коментар: Всеки средно интелигентен човек разбира, че Бандитът Америка иска да сложи своя марионетка за държавен глава на Венецуела, защото в тази държава има най-много петрол в региона.

Президентът Радев привика посланика на Америка Ерик Рубин на работна среща в президентството. На неядвамата обсъдиха глобалната и регионална сигурност, двустраните отношения в икономиката, енергетиката, науката, модернизацията на българската армия, индустриалния и технологичен обмен между двете държави.

Подобни новини

Оставете коментар