НА КОЛЕНЕ! АНГЕЛКОВА е в МОСКВА (не в АМЕРИКА) да моли РУСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ за РУСКИ ТУРИСТИ, защото БЪЛГАРСКИЯТ ТУРИЗЪМ УМРЯ. За 2018 отливът е отчайващ … Ангелкова: РУСИЯ е ключов стратегически партньор за БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС

На колене!
Ангелкова е в Москва да моли руските туроператори за руски туристи, защото българският туризъм умря. За 2018 г отливът е отчайващ – 25 процента.
На конкуренцията за туристи в региона България отговаря с качество, сигурност и нови продукти, фокусирани към конкретните потребности на руския пазар, каза пред руснаците Ангелкова.
Българският туризъм е с голям потенциал, който може да развием с общи усилия така, че България да е предпочитана дестинация за руските туристи и федерацията да си върне мястото на един от водещите пазари за летен туризъм у нас. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на среща в Москва с представители на туроператори, работещи за дестинация България. Тя е в руската столица на официално посещение с българска парламентарна делегация.

Уверявам Ви, чеМинистерството на туризма, както и цялото правителство, оценяват важността на отрасъла като хоризонтален и зависещ от усилията на много хора от различни браншове. За нас е изключително важно да гарантираме сигурността и безопасността на руските туристи, увери министър Ангелкова. Тя посочи, че за руските потребители все по-важни са не само летните и морските почивки, но и културно-историческият и спортният туризъм. Продължаваме и усилията за съвместни програми за детския отдих, който сме поставили на високо място в нашата рекламна и маркетингова политика. Популяризираме и отличните възможности на страната ни за здравен туризъм. Всичко това прави туристическия продукт, който предлагаме, много добър, каза министър Ангелкова.

Тя посочи, че Русия е ключов стратегически партньор за българския бизнес. Целта ни е на конкуренцията за туристи в региона България да отговори с качествен продукт и нови инициативи, фокусирани към конкретните потребности на руския пазар, каза министърът. Страната ни ще продължи да участва на всички водещи международни изложения, които се провеждат на територията на Руската федерация.

За нас е също много важна ивръзката с регионите. Със сигурност от изключително значение са и възможностите за транспортен достъп до България. Благодаря на вицепремиера и министър на външните работи на България Екатерина Захариева за това, че се финализираха преговорите и от февруари ще има 59 изнесени визови центъра в Русия, където ще могат да се подават документи за пътуване до България. Надявам се това да подпомогне Вашите усилия, обърна се министърът към туроператорите. Тя благодари и на народните представители, които я придружават в тази визита, защото подкрепата на Народното събрание насърчава съществено устойчивото развитие на сектора.

Министър Ангелкова информира туроператорите, че предстои съвместен българо-руски инвестиционен форум през април тази година във Велико Търново и ги покани за участие. Тя изказа също задоволството си от отличното партньорство с изпълнителния директор на АТОР Майя Ломидзе и членовете на асоциацията. По време на визитата в Москва е постигната договореност в началото на април тази година България да е домакин на годишната среща на руските туроператори. Това дава допълнителни възможности, тъй като представителите на туристическия бизнес на Русия ще видят на място палитрата от разнообразни възможности, които предлага страната ни за почивка на руските туристи, както и съвременната база и качеството на услугите в българските хотели, каза министър Ангелкова.

Подобни новини

3 Thoughts to “НА КОЛЕНЕ! АНГЕЛКОВА е в МОСКВА (не в АМЕРИКА) да моли РУСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ за РУСКИ ТУРИСТИ, защото БЪЛГАРСКИЯТ ТУРИЗЪМ УМРЯ. За 2018 отливът е отчайващ … Ангелкова: РУСИЯ е ключов стратегически партньор за БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС”

 1. V1

  Идва вече времето,през което цялата бетонирана черноморска ивица на 200 метра от морето да бъде взривена, за да може България един ден да върне туристите там.
  Испания мина през този етап преди десетина години.

 2. нлвълчев

  Москва не вярва на сълзи!

 3. Snezhana Mladenova

  Мръсно море, лошо обслужване, груби келнери и персонал, неговорещ никакви чужди езици. Храната- като за прасета с отвратително качество и много скъпа!!!Мутренски хотели-мастодонти, които стоят празни от години, изливане на отходни води от хотелите директно в морето, чалтга по цяла нощ , дрога , проституция и престъпност. Е, Ангелкова, никой нормален турист няма да иска да дойде в България на море! Така че, моля, стани от унизителната ти поза, няма смисъл!

Оставете коментар