ДОСТОЙНИ. ОТГОВОРИТЕ на РАДЕВ от преди минути за БАНДИТСКИЯ ИЗБОРЕН КОДЕКС, за МИЛИОНИТЕ от ВЕНЕЦУЕЛА и ЗАЩО е разписал за посланици като ПАЧАВРАТА: ….

Достойни.
Отговорите на Радев от преди минути за Бандитския Изборен Кодекс, за милионите от Венецуела и Защо е разписал за посланици като Пачаврата.
Преди минути президента Радев пусна този текст на страницата си във Фейсбук:

В отговор на журналистически въпрос днес за изборното законодателство подчертах, че управляващите вече явно дори не крият изкушението си да постигнат служебна победа чрез промените в Изборния кодекс. Отказът да се спази закона и да се избере нов състав на ЦИК, отказът да се ревизират избирателните списъци, да се премахне вторият протокол от секционните избирателни комисии, поредната отмяна и отлагане на машинното гласуване, пълната отмяна на дистанционното гласуване и въвеждането на механизма решенията в комисиите да се вземат с обикновено мнозинство, уронват демократичността и прозрачността на изборния процес.

Относно изнесената информация за трансфер на средства от Държавната петролна компания на Венецуела към българска банкаи по случая с отравянето на Емилиян Гебрев смятам, че не е нормално българското правителство да научава от чужди посланици какво се случва в България. Тревога пораждат както подобен случай, който касае здравето и живота на българските граждани, така и надеждността на банковата система, която вече е основен критерий за допускането ни до чакалнята на Еврозоната. Изпълнителната власт, под чийто контрол са службите и МВР, трябва да уточни фактологията и установи всички обстоятелства по тези случаи.

Българските посланици в чужбина представляват България и не трябва да се делят на „наши“ и на „ваши“. Има предложения на изпълнителната власт, които съм приел. Има и такива, с които категорично не съм се съгласил и съм ги отхвърлил, номотивирането на кадровите решения и съгласувателната процедура не трябва да се превръщат в публични дебати, защото това уронва престижа, както на нашите посланици зад граница, така и на страната ни.

Подобни новини

Оставете коментар