Днес във ФРАНЦИЯ, утре в БЪЛГАРИЯ. Днес във Франция МАЙКА 1 и МАЙКА 2, съответно ТАТКО 1 и ТАТКО 2, а утре вече БАБА 1 и БАБА 2 и съответно ДЯДО 1 и ДЯДО 2

Днес във Франция, утре в България!
Днес във Франция Майка 1 и Майка 2, съответно Татко 1 и Татко 2, а утре вече Баба 1 и Баба 2 и съответно Дядо 1 и Дядо 2.
Коментар: И днес в България си имаме Родител 1 и Родител 2 – това са ГЕРБ и ДПС, останалите около гробарите са просто травестити.
Подробностите:

Във формулярите в училищата във Франция вече ще пише „Родител 1“ и „Родител 2“, а не „майка“ и „баща“. Това решение бе взето от френския парламент, който одобри на първо четене поправки на управляващото мнозинство в закона „За училището на доверието“, предадоха вестниците „Монд“ и „Фигаро“.
Законът, срещнал съпротивата на крайнодесния Национален сбор, но и на правителството, предизвика разгорещен дебат във френското публично пространство.
Според „Фигаро“той на практика е признаване на правата на хомосексуалните родители в училищата, затова си навлича критики от консервативната част на политическия спектър (например Републиканците), а не само от националистите. Противниците му го обявиха за твърде „политически коректен“ и „несъответстващ на реалността“ и дори „деконструиращ баланса на обществото“ с „отричане на половете“.
Поддръжниците му в „Републиката, напред“, партията на президента Еманюел Макрон (където също няма единодушие за текста), обаче смятат, че са част от „едно-единствено лоби – това на човечеството“.
„Фигаро“ отбелязва, чепоправката може и да не мине на следващо четене в парламента (възможно е дори да бъде напълно премахната), а дори все пак да бъде одобрена, да я отхвърли сенатът.

Подобни новини

Оставете коментар