За ГУШАТА. ДОГАН хвана ЗДРАВО за ГУШАТА Бай Ху. Поиска ТУРСКИ УЧИЛИЩА в България с декларация от трибуната на Народното събрание преди минути, иначе КВОРУМ YOK: Над 150 БЪЛГАРСКИ УЧИЛИЩА има в чужбина, а в България няма нито едно ТУРСКО УЧИЛИЩЕ. Преди се изучаваше 4 часа турски на седмица, а сега …..

За ГУШАТА
Доган хвана здраво за гушата Бай Ху.
Поиска турски училища и изучаване на цигански език като избираем предмет в България с декларация от трибуната на Народното събрание преди минути, иначе кворум YOK. В превод от турски на български – няма. Декларацията беше прочетена от депутата Ахмед преди първа точка от Дневния ред на парламента днес:

Над 150 български училища има в чужбина, а в България няма нито едно турско училище. Преди се изучаваше 4 часа турски на седмица, а сега само 1 час турски и то факултативно, като избирателен предмет. Не се издават учебници по майчин турски език. Що за политизирано образование е това? От всички експерти по турски в образованието, никой не знае турски. Може лиексперти по български език да не знаят български? Защото така е при експертите по турски език, не знаят езика.
Над 150 български училища има по света, които се финансират от министерството на образованието, а в България турски училища не може, що за двойни стандарти са това?

Отговор и коментари по декларацията на ДПС нямаше. Черната Янка побърза да премине към първа точка от Дневния ред.
БСП ги няма в залата и това развързва ръцете на ДПС, защото ако те не се регистрират кворумът отива в канала и следват предсрочни парламентарни избори. По същия начин Доган действаше и когато управляваше с БСП. Помните лъжата на Бандита, че Доган го е поръчал. Е днес реално го е поръчал. Карикатурата ясноговори за действителността в политическия живот в държавата. Доган е Родител 1, а Винету е Родител 2. И двамата траверси.

Подобни новини

Оставете коментар