РАЗБИ ги, НО. КЬОВЕШИ разби французина и германеца при изслушването снощи и поведе в битката за ГЛАВЕН ПРОКУРОР на Европейския съюз. ИЗБОРЪТ и зависи и от МАМАТА им ЦЕЦКА и българите …. Кьовеши пред комисията: Не съм получавала НАГРАДИ от ЦРУ и нямам гражданство на …. Имам 2000 дела срещу ЗЛОУПОТРЕБИТЕ с ЕВРОФОНДОВЕТЕ и отнемане на имущество за 3 млр

Разби ги, но.
Кьовеши разби французина и германеца при изслушването снощи и поведе в битката за Главен прокурор на Европейския съюз.
Изборът от тук нататък зависи и от Мамата им Цецка и българите евродепутати при гласуване в зала. Окончателното решение зависи от вота на евродепутатите и от съвета на ЕС, в който участват министрите на правосъдието на страните членки.

Комисията за контрол на бюджета в Европейския парламент съобщи снощи, че нейният фаворит за поста на европейски главен прокурор е Лаура Кьовеши
Правосъдие за всеки призова българските евродепутати да подкрепят Лаура Кьовеши. Познайте обаче кого ще послушат евродепутатите гробари – Правосъдие за всеки или Бандита.
Голям страх: България е гласувала против избора на Лаура Кьовешиза европейски прокурор, е едно от заглавията в европейската преса.
Снощи евродепутатите от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и от Комисията за контрол на бюджета изслушаха тримата кандидати за поста: германецът Андрес Ритер, французинът Жан-Франсоа Бонер и румънката Лаура Кьовеши.
Вотът в бюджетната комисия е следният:
12 гласа за Кьовеши, 11 – за Ритер, 1 – за Бонер, съобщи евродепутатът Зигфрид Мурешан.
Днес ще стане ясно кой е фаворитът на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, а нейното решение определя водещия кандидат на Европарламента за европейски главен прокурор.
След това ръководството на ЕП трябва да прецени дали да подложи окончателното решение на гласуване в пленарната зала.
При снощното изслушване Лаура Кьовеши получи аплодисменти дори от германският си съперник за поста. Ритер призна, че се възхищава на румънката, от смелостта срещу политическия натиск. Горд съм, че съм кандидат заедно с нея, обобщи германецът.
Французинът Бонер, който бе класиран на първо място при тайния вот преди 2 дни разочарова снощи при изслушването, след като препоръча главният прокурор на ЕС да бъде дипломат за да намира общ език със страните членки. Оказа се, че Бонер е независим от изпълнителната власт едва от 6 години, защото до 2013 гминистерството на правосъдието във Франция е имало законно право да съветва и инструктира прокуратурата как да работи по делата.

Кьовеши обясни пред комисията, че като ръководител на специализираната румънска прокуратура е водила разследвания, довели до отнемането на имущество за над два милиарда евро. Румънката отрече да е получавала награди от ЦРУ и че няма гражданство на САЩ. Това са лъжи, категорична беше Кьовеши.
Статистиката е убийствена в нейна полза – 2000 дела срещу злоупотребата с еврофондовете, докато французинът и германецът се сетиха пред комисията само за няколко дела.

Подобни новини

Оставете коментар