ИЗТРЕЩЯХА. АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗТРЕЩЯХА, внесоха ЗАКОН „Колко ПАРИ има ПУТИН“. ВЛАДЕТЕЛЯТ на СВЕТА отговори: В РУСИЯ е КАПИТАЛИЗЪМ, а не КОМУНИЗЪМ. В последната ми декларация пише, че имам ….

Изтрещяха.
Американците съвсем изтрещяха, внесоха Закон „Колко пари има Путин“.
Владетелят на света отговори:
В Русия е капитализъм, а не комунизъм

Конгресмени от демократическата и републиканската партии в САЩ внесоха проектозакон, който цели да изясни колко пари има руският президент.
Предложеният закон е кръстен „Закон за прозрачността на Владимир Путин”.
Ако бъде прието, то ще изиска от американското разузнаване да разбере колко пари има държавният глава на Русия и данните да бъдат предоставени на Конгреса.
Вносителите са членове на Комисията по разузнаване в Камарата на представителите. Според тях законът ще даде на американските служби възможност да отвърнат на продължаващите опити на Русия да отслаби демокрацията в САЩ.
„Най-добрият начин да се справим с влиянието на Путин и неговите помагачи, е да тръгнем след незаконните и тайни потоци от пари, които финансират техните операции”, смята Вал Демингс, една от вносителките на законопроекта.
Последните официални данни, публикувани от в декларацията на Путин като президент на Русия сочат, че през 2017 г. той е имал приходи на стойностоколо 300 хиляди долара.

В същото време няма официални данни за финансовото състояние на президента на САЩ Доналд Тръмп, тъй като той не е задължен от американските закони да публикува такива. Неговите предшественици спазваха традиция, да информират обществеността за финансите си, но тя беше неформална.
Анализатори смятат, че лично или чрез подставени лица, президентът на Русия е един от най-богатите хора в света. Много по-богат от Тръмп.
Известният критик на руския лидер Бил Браудър изчислява, че Путин контролира състояние от около 200 милиарда долара, което, ако е истина, би го направило най-богатия човек на света.
Друг политически анализатор и критик на Путин, Станислав Бековски, изчислява, че президентът на Русия е натрупал около 70 милиарда долара.
Пред Ей Би Си бивш служител на финансовото министерство на САЩ, пожелал анонимност, обаче, твърди, че всяко конкретно число за богатството на Путин едва ли е коректно.
Финансовата система на Русия е различна от американската, а освен това, парите, които руският президент притежава, ще бъдат скрити под „пластове” от доверени хора. „На негово име няма да има нищо”, смята експертът.
Друг бивш служител на финансовото министерство на САЩ, също пожелал анонимност твърди, чепарите не са най-ценното нещо, което държавният глава на Русия притежава.
„Не мисля, че Владимир Путин има нужда от банкова сметка в чужбина, пълна с пари”, посочва експертът. „Като цяло, хората смятат, че истинската Власт на Путин е способността да контролира олигарсите и останалите държавни служители около него. За какво са му милиарди долари? Ако има контрол над всичко, не му трябват пари зад граница”.

Подобни новини

Оставете коментар