3 МАРТ 2019 г. ЕРДОГАН поздрави БЪЛГАРИЯ с думите: … ПУТИН поздрави БЪЛГАРИЯ с думите: … ПОЧИНА режисьорът на ПОД ИГОТО. ПАРИотите поискаха от ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ да се извини, защото…

3 март 2019 г.
Президентът на поробителката Турция Ердоган поздрави България за 3 март с думите:

Уверен съм, че достиженията и сътрудничеството във всяка една област между България и Турция, постигнати досега ще продължат да се развиват на основата на взаимен интерес. За реализирането на тази цел, пожелавам да продължим съвместната ни работа с решителност. ПожелаваМ благополучие и просперитет на „приятелския български народ“, пише в поздравителното си писмо президента на Турция.

Преди това президентът на освободителката Русия – Путин също изпрати поздравителен адрес:„Приемете сърдечни поздравления по случай Националния празник на Република България – Денят на Освобождението от османското иго. В паметта на народите ни завинаги ще остане безсмъртният подвиг на руските войници и българските опълченци, които героически се сражаваха за свободата и независимостта на България. Уверени сме, че общите исторически традиции на братското приятелство и взаимопомощ, културна и духовна близост, ще продължават да бъдат надеждна основа за развитието на всестранното сътрудничество между двете държави. Активната работа на правителствата на Русия и България ще създаде благоприятни условия за напредъка по проекти в областта на енергетиката, инфраструктурата, промишлеността, науката и културата“, пише Владетелят на света Владимир Путин.

Днес докато по БНТ вървеше Под Игото почина режисьорът на филма Нина Янкова. В епизода днес Андрей Слабаков в ролята на Бойчо Огнянов изпитва ученичките от Бяла Черква, като в епизода момиченцето казва – От турско робство ще ни освободи Русия – и всички чорбаджии си глътнаха граматиките.
Сериалът е окончателно завършен от съпругата на режисьора Янко Янков (1924 – 1989) – Нина Янкова, която е втори режисьор, а филмът излиза след смъртта на Янко Янков, който си отива от този свят на 5 януари 1989 г. В ролите саАндрей Слабаков, Елена Маркова, Илия Караиванов, Любен Чаталов, Кирил Варийски, Георги Георгиев-Гец, Георги Парцалев, Георги Калоянчев и др. България, 1990 г.
В неделя, 3 март от 13,45 може да гледате 3 епизод от Под Игото – Гробът говори.

Също днес ПАРИотите нападнаха президента Радев. Далаверий поиска от Радев да се извини на българите затова, че говорел на английски на срещата с шефа на НАТО.

3 март 2019 г.

Подобни новини

Оставете коментар