ПРОМИТИ МОЗЪЦИ. ЦАРЯ нарече БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО – Промити мозъци. С писмо до Светия Синод Симеон Сакскобургготски отказва да бъде споменаван като Цар, защото …

Промити мозъци. Царя нарече българското общество промити мозъци.
Бившият премиер Симеон Сакскобургготски разпространи остро изявление след многобройни запитвания защо тази година не е присъствал на възпоменателната церемония за спасяване на българските евреи.
Той реагира на факта, че не е споменато името на баща му – цар Борис III. След като уточнява, че прощава това невежество, Сакскобургготски заявява:С болка и прискърбие констатирам за пореден път, че дори в кръговете на властта, а и в част от обществото, битуват късопаметни и промити мозъци.
Според бившия премиер, при наличието на неоспорими факти, документи и прочее, неспоменаването на неговия баща като определящ фактор за спасението, сочи за девалвация на настоящата ценностна система.
„През онези години само той като държавен глава посмя да се опълчи на Хитлер, за да опази нашите сънародници от еврейско потекло. Куражът му тогава, дори с риск за неговия живот, се признава и почита по света“, пише още Симеон Сакскобургготски.

С писмо до Св. Синод Симеон Сакскобургготски отказва да бъде
споменаван катоцар на българите в богослуженията на Българската православна църква. Писмото е публикувано на сайта на Св. Синод. В него Симеон Сакскобургготски се обръща към Негово Светейшество Българският патриарх Неофит и митрополитите с думите: „Моля, Ваше Светейшество и Високопреосвещените митрополити молете се, както всякога досега, преди всичко за целокупния ни народ, а за този който Ви целува десницата помолете се тихо в сърцето си!”

СИНОВНО ВАШ, СИМЕОН ІІ

Подобни новини

One Thought to “ПРОМИТИ МОЗЪЦИ. ЦАРЯ нарече БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО – Промити мозъци. С писмо до Светия Синод Симеон Сакскобургготски отказва да бъде споменаван като Цар, защото …”

  1. Георги

    Прав е Царя! Той трабва да ръководи България! Спаси държавата от мургав разбойник и гражданска война. Ще гласувам за него!!!

Оставете коментар