НАДЪХВАНЕ. УБИЕЦЪТ от НОВА ЗЕЛАНДИЯ се е надъхал в БЪЛГАРИЯ. Бил е тук през 2018 г от 9 ноември до … Посетил е Дряново, ….. Предава на живо ТЕРОРА в двете джамии с 49 жертви в 17-минутно ВИДЕО

Надъхване. Убиецът от Нова Зеландия се е надъхал в България. 28-годишният австралийски гражданин Брентън Тарант е бил тук от 9 ноември до 15 ноември. Посетил е Дряново, Шипка, Плевен, Велико Търново, Казанлък, Асеновград, Бачково, Банско, Благоевград, Перник. Престоят му е с цел туризъм, но посещение на исторически места, където е имало битки между християни и мюсюлмани. Отсядал е в къщи за гости. Каца в София с полет от Дубай. На 10 ноември 2018 наема автомобил и пътува по исторически места.
Върху оръжието на убиеца в 350-хилядния австралийския град Крайстчърн има
надписи за битки в България, като набляга на боевете при Шипка и битката при Булаир.
В манифеста на убиеца пише, четрябва да бъдат убити Ердоган, Меркел и кметът на Лондон. Мотивът е непоносимост към чуженците.
В двете джамии в Крайстчърн 28-годишният Тарант уби 41 мюсюлмани в първата джамия и на 5 км от нея 8 души в другата джамия. От 350 000 жители в града около 50 000 са мюсюлмани.
Убиецът излъчва на живо терора в 17-минутно видео. Той започва стрелбата с думите:
Нека партито да започне. След втората джамия започва гонка с полиицята и е заловен.
Цялата информация по-горе бе изнесена от главния прокурор Цацаров след среща с МВР. Няма данни Тарант да е имал срещи и връзки с други лица в България.
На 15 ноември 2018 от България терористът заминава заБукурещ, там наема автомобил до Унгария.
През 2016 г той е бил на екскурзия в Сърбия, Черна гора, Хърватия.

Подобни новини

Оставете коментар