КУЛТ. Издигнаха ПАМЕТНИК на БАНДИТА подобен на този на ЛЕНИН. Очите му светят, рецитира речи, в едната му ръка КНИГА, в другата….. ВИДЕО:

Култ.
Издигнаха паметник на Бандита на площад „Гарибалди“ в София.
Очите му светят, рецитира речи.
Авторът на паметника Андрей Врабчев заяви пред Bulgaria ON AIR, че не цели да се подиграва на премиера и властта, а просто да обърне внимание на обществото, че това, което правим днес, е история и един ден може да се наложи да се слагат паметници на сегашните политици.
„Трябва да гледаме с това око на действията си, тъй като, ако днес те ни се струват нелепи, след години могат да бъдат героизирани. Самата статуя говори и ѝ светят очите, тъй като това е закачка с новите интерактивни статуи. Дълго време чаках този момент. Всичко,което се случва в София, е свързано с партията на премиера. Това е причината да сложа паметника тук. Реакциите на хората се променят с напредването на деня. Те вече се впечатляват много трудно. Паметникът ще остане тук, докато му работят батериите. Монументът е правен по подобие на този на Ленин, който стоеше в близост до ЦУМ. В едната си ръка Бойко Борисов държи ножици, които символизират строителството, а в другата – книги. Под него има символ с две преплетени букви Б“, разказа в „България сутрин“ Врабчев.
Част от софиянци обаче не харесаха идеята на автора и го разкритикуваха зарадинелепата шега да прави паметник на жив човек. Въпреки това доста минувачи си направиха снимки с оригиналния монумент.
Видео:
https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2019-04-01/v-denya-na-shegata-govoreshta-statuya-na-boyko-borisov-greyna-na-ploshtad-garibaldi

Подобни новини

Оставете коментар