САМ. Всички скочиха ЗАЕДНО срещу ПРЕЗИДЕНТА, защото им каза ИСТИНАТА: Висши политици и магистрати, които ЦЯЛ ЖИВОТ са били на ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА не се срамуват да демонстрират необясним за гражданите ЛУКС. Ако БЪЛГАРИТЕ искат да имат ДОСТОЕН ЖИВОТ трябва да възпитат своите политици да живеят САМО от ЗАПЛАТА. Всичко във ВИДЕО:

Апартамент гейт не може да се лекува с оставки.
Апартамент гейт е само айсберга на разтящата корупция.
Оставките могат да бъдат достатъчни за партиите, но те не могат да бъдат и не трябва да бъдат достатъчни за държавата. Ако българите искат да имат достоен живот трябва да възпитат своите политици да живеят само от заплата, а за да стане това са нужни безкомпромисни действия по разкриване и разследване на корупцията, по проверка съответвие на доходите, по отнемане на незаконно придобитото имущество и особено важно – по наказателно преследване и ефективни присъди. Обществото споделя мнението, чеима широка злоупотреба с обществени средства, че български политици имат големи финансови ресурси, че имат имоти у нас и в чужбина, че имат крупни фирми чрез подставени лица, и офшорни сметки. Висши политици и магистрати, които цял живот са били на държавна заплата не се срамуват да демонстрират необясним за гражданите лукс. И всичко това на обидни, унизителни пенсии и заплати. Битката с корупцията не може да се води с проясена съдебна система. Налице е разтяща криза в доверието.
Призовах:
Нямаме време. Трябва да се вземат адекватни и решителни мерки за да покажем, че има държавност. И тази държавност е на място. И всеки един независимо каква позиця заема в държавата от президент, премиер, министри, магистрати, … Всички, които заемат държавни позиции носят еднаква отговорност. Искам да благодаря на няколкото медии, които започнаха процеса по изобличаване и които не спират да търсят истината. Искам да призова българите къмнетърпимост и непримиримост към всички прояви на корупция и бездействието на държавните институции.
Всичко, което каза президента Радев:

Изявление на президента Радев след заседание на КСНС

НА ЖИВО Изявление на президента Румен Радев след заседанието на КСНС

Публикувахте от Новините на NOVA в Понеделник, 8 април 2019 г.

Подобни новини

Оставете коментар