Само НАРОДЪТ. ЙОНЧЕВА по БНТ: БСП сама не може да свали МАФИЯТА на БОРИСОВ, само НАРОДЪТ може. КОРУПЦИЯТА в Европа е 3 %, в БЪЛГАРИЯ е 22 %, затова не ни искат в …. Ще бъда член на ПРАВОСЪДНАТА КОМИСИЯ, нека ми поискат имунитета, Кьовеши …

Само Народът.
Елена Йончева по БНТ:
БСП сама не може да свали Мафията на Борисов.
Корупцията в Европа е 3%, а в България 22%, затова не ни искат в Шенген.
Само Народът може.
Ще бъда член на Правосъдната комисия, нека ми поискат имунитета, Кьовеши….
Всичко, което каза Йончева:

Борисов е самодържавник.
Той е човекът, който създава в България авторитарно управление и това вече по един болезнен начин се вижда от всички български граждани. По отношение на външната политика Борисов е последователен, изключително последователен в неотстояването на българските национални интереси.
Най-големите инвестиционни проекти, от които зависеше бъдещето на страната ни,


както и стандарта на живот бяха загробени от Борисов.

БСП не е авторитарна партия.
Това не е партия, която издига с 99% своя лидер, както е в ГЕРБ.
Нормално в една партия да има различни виждания и сблъсък на идеи.
Няма никаква драма в това.

Ще бъда член на Правосъдната комисия в ЕП. Има над 50 случай във всеки Европарламент на поискан имунитет. В това няма нищо страшно и аз винаги съм казвала, че при мен всичко е открито. Няма от какво да се притеснявам от поредните „бухалки“ на това правителство.

Намаляването на партийните субсидии от 11 на 1 лев на глас е открит удар срещу БСП, която е единствена опозиция на това авторитарно управление. БСП сама не може да свали Борисов. Само Народът може. Това със субсидията е и удар срещу десните партии, които не са в парламента. 
От тук нататък партиите ще бъдат зависими от олигарсите, във финансирането им ще могат да участват фирми, които са сключвали договори за концесии, които работят в сфери, които са пряко свързани с регулация от държава, фирми, регистрирани в България, но с участие на чужди граждани.
В момента имаме


държавен и политически рекет – срастване на една партия с държавата.
Борисов не преговаря за постовете в Брюксел, а се нагажда. Европейските лидери се подиграха с българската кандидатура на Мария Габриел. За кандидатурата на Станишев имаше консенсус след европейските държавни лидери. Решението му да се оттегли е правилно.

Подобни новини

Оставете коментар