3 ПАРТИИ пуснаха ЖАЛБА до ПРОКУРАТУРАТА и ЦИК за МАНИПУЛИРАНЕ на ИЗБОРИТЕ в община АВРЕН. СХЕМАТА за оставане на ВЛАСТ се вихри в цяла БЪЛГАРИЯ прилагана от настоящите кметове. РЕАЛНИТЕ ФАКТИ са в таблицата приложена към жалбата.

3 партии пуснаха жалба до прокуратурата и ЦИК за манипулиране на изборите в община Аврен.

Схемата за оставане на власт се вихри в цяла България прилагана от настоящите кметове. Реалните факти са в таблицата приложена към жалбата. Избиратели се регистрират на адреса на трафопост, кравеферма, къщи, чиито собственици не знаят нищо.

БСП, Демократична България и НФСБ се жалваха от действията на досегашната общинска администрация в Аврен с кмет Емануил Манолов, защото на територията на общината има вписани нови 1034 жители, тоест избиратели на ГЕРБ, тъй като са регистрирани на адреси, които те даже не знаят къде са намират, а някои са с адрес електрически трафопостове и кравеферма.

Населението на община Аврен се е увеличило с1515 души по настоящ адрес  като всички от общинската администрация и техните роднини, въпреки че живеят във Варна са регистрирани на адреси в община Аврен с цел да гласуват за ГЕРБ, пише в жалбата.

Отделно със 158 души извън община Аврен са сключили  граждански договори като са били задължени да се регистрират пръснати в  17-те села в общината.

Бащата на сегашния кмет на Аврен Младен Манолов, който пък е кмет на село Царевци, също от общината, също от ГЕРБ се хвалил на площада на селото, че на трафопост и кравеферма  са регистрирани по  50 техни избиратели от други общини обясниха авторите на сигнала до прокуратурата. 

Жалбоподателите искат спешно съдействие на прокуратурата и очакват спешна проверка от икономическа полиция, които да привика новите жители на общината и да ги пита на кой адрес живеят, като са убедени, че повечето от тях не само не знаят адреса си, но и не могат да намерят къщите в които са регистрирани.
Искат и графологична експертиза, защото всички молби за новото жителство са написани от секретарките на кметовете на 17-те села, тоест имат един същ почерк. 

На практика новите жители в кавички обезсмислят изборите в община Аврен.
Схемата се прилага в много общини, като те получават избиратели-туристи от други свои общини, където изборът не е на кантар.

Например за кмет на Аврен ще гласуват хора, които живеят в Нови Пазар и варненските ромски махали, които  дори не знаят къде е Аврен.

Друг момент е, че по-голяма част от администрацията  на кметство Аврен живее във Варна, всеки ден пътува на 30 км за сметка на общинския бюджет, а е регистрирана, че живее в общината и  ще гласува за досегашния кмет. 

Подобни новини

Оставете коментар