ОГЛЕДАЛО. ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ: ФУТБОЛЪТ е ОГЛЕДАЛО на ДЪРЖАВАТА. Каквато ни е държавата, такъв ни е и футбола. Не съм адвокат на БФС, но …. СТОИЧКОВ: УЕФА да изхвърли БЪЛГАРИЯ от турнирите, както направи с ….

Огледало.

Президентът Румен Радев коментира скандала с футбола така:

Каквото ни е управлението на държавата, такъв ни е футболът.
Не трябва да съдим за футбола като някакво единично дело и явление в държавата.
Футболът е огледало на състоянието на държавата. Каквото ни е управлението на държавата, такова е управлението на българския футбол.

Вчерашните действия са блестящодоказателство за това. Не искам в никакъв случай да се превръщам в адвокат на президента на БФС, най-малкото заради липса на характер на терен и заради самата игра.
За мен е безпрецедентно държавата да се намесва по груб и недопустим начин в една абсолютно независима от държавата федерация.

Самите призиви и обяснения, че тази оставка се иска заради расистки изстъпления управляващите се саморазобличиха“.
БФС не може да носи отговорност за поведението на феновете си и да изземе функциите на органите на реда.

Не трябва да допускаме генерализация на България като расистка държава, а „държавата да приложи драконовски мерки по отношение на футболното хулиганство“.

Крайно неприятно е България, която спаси 50 000 евреи, която не допусна нито един от тях да бъде изпратен в лагерите на смъртта, в най-ужасното за Европа време, да бъде олицетворявана с расизъм.

Докато политици се изкушават да използват футболни агитки в протести и контрапротести, тези редициви ще продължават, завърши Радев.Стоичков пък се разплака в ефира на телевизията, в която работи и поиска УЕФА да изхвърли България от всички турнири, което вероятно ще се случи, защото БФС вече има наказание Глоба.
Следващото е Изхвърляне, както направи с Англия преди 5 години, каза Стоичков.

Подобни новини

Оставете коментар