БАНДИТА събра извънредно Министерски съвет за да изпълни препоръките на Венецианската комисия – ВИСШ независим ПРОКУРОР, който да разследва ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР и всички големи ПРЕСТЪПНИЦИ в държавата. ПУНТА МАРА обяви още, че го РЕКЕТИРАЛИ – или 8 лв СУБСИДИЯ или …..

Бандита събра извънредно Министерски съвет за да изпълни препоръките на Венецианската комисия.

Висш независим прокурор ще разследва главния прокурор и всички големи престъпници в държавата.

Създава се и абсолютно нова длъжност в Закона за съдебната власт – това е прокурор, оглавяващ инспектората на прокуратурата, който до момента се назначаваше от главния прокурор и беше пряко подчинен на зам-главния прокурор.

Сега вече този прокурор ще се избира с мнозинство 2/3 отпрокурорската колегия на ВСС, ще бъде абсолютно независим и няма да се отчита нито на зам-главния прокурор, нито на главния прокурор тогава, когато водят разследвания срещу зам-главните прокурори или срещу главния прокурор.

Това са основните промени, които се предлагат, за да се създаде ред за търсене на наказателна отговорност и подозрение за извършено престъпление от главния прокурор на републиката.

Пунта Мара обяви още, че го рекетирали.

След като тази точка от дневния ред беше приета и този проектозакон тръгна към Народното събрание, премиерът Бойко Борисов коментира и темата за партийните субсидии.

Пред министрите той обяви, че в нощта, когато на второ четене е гласуван бюджетът на България, той и финансовият министър са били поставени в ситуация рекет, в която е трябвало да избират – илибюджетът да не бъде приет, или ако искат да бъде приет, да бъде приет с предложението на БСП партийните субсидии да бъдат по 8 лв на глас за година на всяка една партия.

Бандита каза, че този въпрос никога не го е обсъждал с Ездачката и отрече ГЕРБ и БСП предварително да са се разбирали да постъпят по този начин.

Подобни новини

Оставете коментар