КЛЕВЕТНИК. На трета последна инстанция СЪДЪТ осъди БОЙКО БОРИСОВ за КЛЕВЕТА. Върховният касационен съд отхвърли ЖАЛБАТА на БАНДИТА и той трябва да плати ….

Клеветник.

На трета последна инстанция съдът осъди Бойко Борисов за клевета.

С други думи съдът официално го призна за Бандит.

Журналистът и евродепутат от БСП Елена Йончева спечели окончателно делото за клевета, което заведе срещу Бойко Борисов.

Той е осъден за плати на Йончева5000 лв. обезщетение за неимуществени вреди, които е причинил със свое публично изказване по време на предизборната кампания през 2017 г.

„Ще ли сте успешни журналисти вие, ако по няколко милиона държавата ви плаща за едно интервю взето? Питам: Ако за интервю държавата България, през една от централите си, плаща на журналистка за интервюта в чужбина по няколко милиона струвайки, които даже нашето правителство беше принудено от предишното да доплати“ и „бяхме принудени милиони да платим за нея. С мъж – премиер тогава“, каза Борисов, а думите му доведоха до гражданско дело, което Йончева спечели на три инстанции.

Решението на Софийския градски съд е в сила, след като на 6 януари Върховният касационен съд (ВКС) е отхвърлил като недопустима касационната жалба на Борисов и ГЕРБ. Окончателното произнасяне на състав на ВКС с председател Емил Томов и членове Драгомир Драгнев и Геновева Николаева не подлежи на обжалване или протест.

През 2018 г. на първа инстанция Софийският районен съд реши, че лицето Борисов и партия ГЕРБ трябва солидарно да изплатят на Йончева 5000 лв. заради неверни и клеветнически твърдения по неин адрес. Първоначалният иск на Йончева бе за 20 000 лв, но пълният му размер бе отхвърлен и от СРС, и от втората инстанция – Софийския градски съд.

На първа инстанция съдът прие, че сумататрябва да бъде платена солидарно от Борисов и от политическа партия ГЕРБ, но градският съд отмени частично това решение и постанови, че ГЕРБ не може да носи отговорност в случая.

И Йончева, и клеветникът Борисов обжалваха решението пред Върховния касационен съд. Магистратите отхвърлят както възраженията срещу решението, така и тези на Йончева, която смята, че отговорност трябва да носи и политическа партия ГЕРБ.

Според съдебния състав „отхвърлянето на иска срещу политическата партия като ответник по чл.х49 ЗЗД в случая се отклонява от здравия разум“.

Подобни новини

Оставете коментар