САНКЦИИ. САЩ налагат САНКЦИИ на БЪЛГАРИЯ за ТУРСКИ ПОТОК. Дейвид Хейл – №3 в държавния департамент пред БНР: БЪЛГАРСКАТА ТРЪБА е геостратегическа РУСКА ТРЪБА и …. Затова БАНДИТА го кръсти БАЛКАНСКИ ПОТОК, но номерът му ПУНТА МАРА…

Санкции.

САЩ налагат санкции на България за Турски поток.

Дейвид Хейл – №3 в държавния департамент:

Българската тръба е геостратегическа руска тръба и затова ще има сакции както със Северен поток.

Затова Бандита го кръсти Балкански поток, но номерът му Пунта Мара няма как да мине пред американците.

Съединените щати са против втората линия на газопровода „Турски поток“, предназначена за доставки на газ за Югоизточна Европа през България, тъй катоя разглеждат като геостратегически проект на Русия, заяви в интервю за „Събота 150“ на БНР (цялото интервю ще бъде излъчено утре, 11 януари, събота) заместник държавният секретар по политическите въпроси Дейвид Хейл, който е №3 в Държавния департамент на САЩ.

„Съзнаваме, че енергийната сигурност е много важна за Европа и разбираме, че когато нашите съюзници имат сигурен достъп до енергоизточници, те са по-силни, по-благонадеждни съюзници“.

„Проблемът е, че Москва има други възгледи. Москва използва енергоизточниците си като политически инструмент, с който да упражнява влияние, да разделя Европа. „Северен поток 2“ и втората линия на „Турски поток“ са проблем, защото не осигуряват енергийна диверсификация за Европа. Те дестабилизират Украйна, защото Русия получава възможност да заобиколи тръбопроводите на украинска територия“.

„Ние смятаме, че те дават на Русия още едно средство да се наложи над Европа и така допринасят за нестабилността“.

САЩ ще продължат подкрепата си за модернизацията на българските въоръжени сили, за изграждане на защитена от манипулации 5G комуникационна мрежа и за укрепване на върховенството на закона в страната ни, посочи още Хейл.

„Тук в Америка сме оптимисти за развитието на България в това отношение и продължаваме да работим с вас за укрепване на демокрацията, на върховенството на закона и на противодействието на корупцията. Наскоро се договорихме дапроведем диалог за реформа в конституцията и отчетност на съдебната власт. Приветстваме, че България се нагърби с водеща роля по редица регионални проблеми. Но силата на България зависи от силата на нейната демокрация“, заяви американският дипломат.

Цялото интервю може да чуете в предаването „Събота 150“, което започва в 9,30 ч. в събота, 11 януари.

Подобни новини

Оставете коментар