Президентът РАДЕВ от Израел: УДИВИТЕЛНО е да се види как изключително бедният на ВОДА Израел, в който над 70% от водоснабдяването идва от ОБЕЗСОЛЯВАНЕ на МОРСКА ВОДА, превръща пустинята в градина. Само 7% са загубите по мрежата им. 3 години РУМЕН РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ.

Президентът Радев от Израел:

Удивително е да се види как изключително бедният на вода Израел, в който над 70% от водоснабдяването идва от обезсоляването на морска вода, превръща пустинята в градина.

Само 7% са загубите по мрежата им, каза Румен Радев от Израел на 22 януари, деня в който станаха 3 години от стъпването му като президент на България.

На страницата си във Фейсбук Радев написа:В България предстои да се налеят огромни средства в системите за водоснабдяване и е изключително важно тези средства да се използват ефикасно и ефективно. Преди да ги изразходваме на парче, добре е да се поучим от добрите практики и от опита на други държави.

Днес посетих компанията, която управлява водните ресурси на град Йерусалим. Удивително е да се види как изключително бедният на вода Израел, в който над 70% от водоснабдяването идва от обезсоляване на морска вода, превръща пустинята в градина. Богатата на води България, обратно, върви в другата посока и то поради липсата на ясна визия и на добро управление.

Израел очевидно има дългосрочна и рационална политика във водния сектор и най-вече добро управление. Загубите по водопреносната система на град Йерусалим са 7% за година, а разпределението на водата и нейното качество се наблюдават в реално време.

Получих уверение от президента Реувен Ривлин, от председателя на парламента Юли-Йоел Еделщайн, както и от компанията, управляваща водните ресурси на Йерусалим, чеса готови да окажат експертна помощ на страната ни и да споделят опита си във водния сектор. Надявам се българското правителство да се възползва от тази възможност.

Подобни новини

Оставете коментар