БОРДА ПАДНА. ТИХО и НЕУСЕТНО като първия сняг. На второ четене в НС БОРДА ПАДНА. Мартин Заимов – бивш шеф на борда: Само за седмица българите са обърнали 1 млр, а в населението има 40 млр. Ти обърна ли си ЛЕВОВЕТЕ в ЕВРО?

Борда падна.

Тихо и неусетно като първия сняг.

На второ четене в НС борда падна.

Мартин Заимов – бивш шеф на валутния борд:Само за седмица българите са обърнали 1 млр, а в населението има 40 млр.

Ти обърна ли си левовете в евро?

Подробностите:

Тихо и неусетно без дебати депутатите приеха на второ четене промените във валутния закон, които се отнасят до присъединяването ни към Еврозоната.

В параграф 11 от Закона се прави изменение в Закона за БНБ, който гласи:

„Считано от датата на участие на Република България в Механизма на обменните курсове (Exchange Rate Mechanism II) официалният валутен курс на лева към еврото е равен на централния курс между еврото и лева, договорен съгласно параграф 2.3 от Резолюция на Европейския съвет за установяването на механизъм на обменните курсове през третия етап на Икономическия и паричен съюз Амстердам, 16 юни 1997 г., и членове 1.1 и 17.1 от Споразумение от 16 март 2006 година между Европейската централна банка и националните централни банки на държавите-членки извън eврозоната за определяне на процедурите за работа на механизма на обменните курсове в третия етап от икономическия и паричен съюз.“

За българските гражданинищо няма да се промени, отново увери шефката на бюджетната комисия Мента Стоянова. Оставаме в ЕРМ 2 с настоящия курс на лева към еврото. Днешното гласуване по никакъв начин нямало да се отрази на джоба на българите. Друг курс освен този няма да има, подчерта Мента Стоянова.
Видеото в което бившият шеф на валутния борд коментира, че българите са обменили 1 млр лева в евро:
https://www.bnt.bg/bg/a/martin-zaimov-tryabva-absolyutno-yasno-i-kategorichno-da-stoim-zad-tvrdite-pari

 
Мислещите българи
Публична група · 1396 членове

Присъединяване към групата

Всички мислещи българи са добре дошли в групата. Да споделят, да коментират, да спорят, да дават идеи, да …
Жалко, че сме само 1300.
 

Подобни новини

Оставете коментар