ФАНДЪКОВА и гробарите ОСВИРКАНИ с МАФИЯ, МАФИЯ, МАФИЯ на честванията на ЛЕВСКИ. ИЗГОРИХА тениска на БОЙКО БОРИСОВ. НАРОДЪТ скандира РАДЕВ, РАДЕВ, РАДЕВ, а той им каза: Свободното слово, честните избори, разделението на властите, които са основата на демокрацията, са похитени и опорочени. Това ли е чистата и свята република на Дякона? ЦЯЛОТО СЛОВО на Радев: ……

Освиркани с Мафия, Мафия, Мафия на честванията на Левски.

Народът скандира Радев, Радев, Радев, а той им каза:Свободното слово, честните избори, разделението на властите, които са основата на демокрацията, са похитени и опорочени. Това ли е чистата и свята република на Дякона?

Изгориха тениска на Бойко Борисов. Това стана в село Бистрица по време на протест срещу винетките тази вечер. Едноличният Бандит в държавата днес за пореден път доказа, че е такав, като заплаши публично директора на АПИ, че ще се разправи с него и го прати да вика в центъра на селата като глашатаиите едно време, че Винетки няма да се плащат.

Цялото слово на Радев за Левски:

На 19 февруари българите почитаме Апостола. Свикнали сме да казваме, че идваме пред неговия паметник, за да склоним глави пред Левски.
Но Левски не обича склонените глави.
Не да склоним, а да изправим глави сме дошли днес!
Време е да спрем да търсим утеха в историята. Да се отучим да черпим достойнство от саможертвата на героите ни. Твърде удобно е да се гордеем с чужди подвизи. Свободата и достойнството нито се наследяват, нито могат да се вземат назаем. Всяко поколение води своите битки за тях. Нашата битка за идеала на Апостола е сега.
Свободното слово, честните избори, разделението на властите, които са основата на демокрацията, са похитени и опорочени. Това ли е чистата и свята република на Дякона? На такива ли хора дадохме народната работа – които са разсъдителни, постоянни, безстрашливи и великодушни, както ни завеща Левски? Или на ония, които по думите на Апостола, подменят демократската република с деспотско-тиранска система?
Причините за неволите ни не са само търговците в храма на българската демокрация. Причините са и в нашето собствено униние, което ги допусна там. Примирението с лъжата и грабежа. С бедността и несправедливостта.
„Нашите българи желаят свободата, но я приемат, ако им се поднесе в къщите на тепсия“, пише Дяконът в онези години. Но тази горчива констатация няма да го откаже да буни духовете, да просвещава, да отстоява идеала за чиста и свята република. Смъртта мусамо ще ускори пътя към Освобождението.
И когато жалеем за бесилото, нека да не забравяме, че Левски е символ на безсмъртието. Това безсмъртие, което осветли следващите поколения на България. Той е живо слово и дух, които събуждат и днешните българи. Хилядите хора тук сте най-убедителното доказателство.
Затова нека днес изправим глави. Нека не забравяме, че всичко зависи от нашите „задружни усилия“. Че времето нас обръща, но и ние него обръщаме. България има нужда от доблестта и усилията на всеки от нас.
Нашата мисия не е да оплакваме героите си, а да сбъдваме мечтите им.
Да живее чистата и свята република!
Да живее България!
https://www.facebook.com/groups/190110368028357

Подобни новини

Оставете коментар