ХА.ХА.ХА. В декларация ГРОБАРИТЕ искат от президента РАДЕВ да се извини, че НАРОДЪТ ги ОСВИРКА. Това се случи преди Радев да излезе на трибуната, който дори призова Народа…. Ето декларацията и „обидното“ слово:

Ха.Ха.Ха.

В декларация гробарите искат от президента Радев да се извини, че Народът ги освирка.

Това се случи преди Радев да излезе на трибуната, който дори призова недоволните към въздържаност пред паметника на Левски.

Настояваме президентът Румен Радев да се извини за гафа с шествието, в който въвлече институция и подрони авторитета й.

Това се казва в декларация на ГЕРБ, прочетена от Тома Биков.

Ако на управляващите не им харесва, че Народът ги освирква да се замислят как управляват България, отговори Радев днес от Русе.„Вчера традицията паметта на Апостола да бъде почетена със смирение и от всички беше нарушена от българския президент. Организирана агитка от средите на БСП, заедно с полукриминални и маргинализирани наемници извърши поругаване на паметта на Апостола на свободата. Тази безпрецедентна провокация премина под патронажа на президента на БСП Румен Радев“, заяви народният представител.

„На третата година от своя мандат президентът не е в състояние да предложи нищо освен пошлост, дребнавост и политическа неграмотност“, добави Биков. Според него президентската институция се контролира от случайни хора, готови да заложат на карта бъдещето на България.

Биков заяви, че всяка година на 19 февруари българската нация отбелязва паметта на един от стожерите на българската национална идентичност Васил Левски и допълни, че на тази трагична дата ние си спомняме заветите на Апостола на свободата.

„Мястото, на което Васил Левски премина във вечността, се почита като светиня“, посочи Биков и отчете, че нито един политик досега не се е осмелявал да оскверни това свято за всеки българин място.

Той отчете, че за ПГ на ГЕРБ подобни прояви са неприемливи и недопустимо.

„Не искаме извинението за нас, а за всички, които пазят спомена за националните ни герои и по този начин продължават това, което беше започнато от Левски“, заяви още Биков.

„ГЕРБ трябва да си отговори на въпроса защо българските граждани ги освиркват, винага не е в президента и в БСП“, отвърна зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев.

„Дълбоко съжалявам, че толкова гняв имаше в декларацията на политическа партия ГЕРБ. Не считам това за необходимо. Вчерашните събития трябваше да ги разделим на две. Едното е шествието, другото е освиркването. Шествието е право на българския президент и никой не може да му забрани да участва или ръководи в дадено шествие. Той е избран пряко от българските граждани. Той има право да води български граждани, да бъде заедно с тях, да ги изслушва, да изразява тяхно мнение, да се вслушва в неволите, но при вас като че ли основният проблем е защо той не хвали правителството“, обясни Стойнев.

Ето го обидното според гробарите слово на президента:

На 19 февруари българите почитаме Апостола. Свикнали сме да казваме, че идваме пред неговия паметник, за да склоним глави пред Левски.
Но Левски не обича склонените глави.
Не да склоним, а да изправим глави сме дошли днес!
Време е да спрем да търсим утеха в историята. Да се отучим да черпим достойнство от саможертвата на героите ни. Твърде удобно е да се гордеем с чужди подвизи. Свободата и достойнството нито се наследяват, нито могат да се вземат назаем. Всяко поколение води своите битки за тях. Нашата битка за идеала на Апостола е сега.
Свободното слово, честните избори, разделението на властите, които са основата на демокрацията, са похитени и опорочени. Това ли е чистата и свята република на Дякона? На такива ли хора дадохме народната работа – които са разсъдителни, постоянни, безстрашливи и великодушни, както ни завеща Левски? Или на ония, които по думите на Апостола, подменят демократската република с деспотско-тиранска система?
Причините за неволите ни не са само търговците в храма на българската демокрация. Причините са и в нашето собствено униние, което ги допусна там. Примирението с лъжата и грабежа. С бедността и несправедливостта.
„Нашите българи желаят свободата, но я приемат, ако им се поднесе в къщите на тепсия“, пише Дяконът в онези години. Но тази горчива констатация няма да го откаже да буни духовете, да просвещава, да отстоява идеала за чиста и свята република. Смъртта мусамо ще ускори пътя към Освобождението.
И когато жалеем за бесилото, нека да не забравяме, че Левски е символ на безсмъртието. Това безсмъртие, което осветли следващите поколения на България. Той е живо слово и дух, които събуждат и днешните българи. Хилядите хора тук сте най-убедителното доказателство.
Затова нека днес изправим глави. Нека не забравяме, че всичко зависи от нашите „задружни усилия“. Че времето нас обръща, но и ние него обръщаме. България има нужда от доблестта и усилията на всеки от нас.
Нашата мисия не е да оплакваме героите си, а да сбъдваме мечтите им.
Да живее чистата и свята република!
Да живее България!

Подобни новини

Оставете коментар