НЕВЕРОЯТНО. ГЕШЕФТА се самосезира и щял да разследва БАНДИТА на БЪЛГАРИЯ за златната МЕТРЕСА БАРСЕЛОНА. Нашият коментар е, че БАНДИТА е поръчан не от Русия и Радев, а от АМЕРИКАНЦИТЕ, заради ….

Прокуратурата на Република България се самосезира във връзка с изнесените на 21 февруари 2020 г. твърдения в статия на испанския вестник „Ел Периодико“ със заглавие: „Разследване за пране на пари в Барселона сочи към премиер-министъра на България“.

С цел изясняване на сочените данни за извършено престъпление от общ характер, по линия на механизма за международното правно сътрудничество, ще бъде поискана официална информация от испанските власти.

В хода на проверката ще бъдат снети обяснения от всички посочени в статията лица, както и ще се изиска документация за осъществявани от тях предполагаеми сделки.
Прокуратурата ще разпита Бойко Борисов за Барселона.
Минути по-рано главният прокурор Иван Гешев категорично отказа да коментира казуса с къщата в Барселона.

„Вие не ме търсите за становище, а искате да генерирате скандал. Няма да стане !“, заяви той пред „Сега“.

Гешев уточни, че „информация ще бъде дадена от говорителя на главния прокурор Сийка Милева и пресцентъра на прокуратурата“, след което затвори телефона.

 
Мислещите българи
Публична група • 1545 членове

Присъединяване към групата

Всички мислещи българи са добре дошли в групата. Да споделят, да коментират, да спорят, да дават идеи, да …
Жалко, че сме само 1500.
 

Преди дни гражданско сдружение БОЕЦ внесе сигнал в държавното обвинение, след като един от водещите испански вестници „Периодико“, излезе с три страници разследване, в което се твърди, че полицията в Каталуния Mossos d´Esquadra и специализираното звено за борба с корупцията към испанската прокуратура разследват дали премиерът Бойко Борисов има отношение към „международна схема за пране на пари“, през която от 2013 г. в Испания са влезли 5 млн. евро през две регистрирани в Барселона фирми Numin Invest SL и Emma BGS SL, които са свързани с бившата манекенка Борислава Йовчева. Освен това още преди година евродепутатът Елена Йончева сезира бившия главен прокурор Сотир Цацаров по този казус.

Нашият коментар е, че Борисов е поръчан не от Русия и Радев, а от американците заради Турски поток. Всичко тръгна от мисирката на американците – Свободна Европа.


Подобни новини

Оставете коментар