КРАЛЕВ смени цялото ръководство на ТОТОТО. Освободени са …, а сред новите има двама футболисти. СЛУХ, че ТОТОТО става основен спонсор на ЛЕВСКИ….

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев смени цялото ръководство на Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“ (БСТ).

Финансовият министър Владислав Горанов каза, че смяната е по преценка на Кралев, защото била необходима нова управленска мощ в БСТ, с оглед на предизвикателството, че тотото остава единственият лотариен оператор след промените в Закона за хазарта.Новият силен човек в БСТ става Любомир Стефанов Петров, който поема функциите на изпълнителен директор от Дамян Дамянов (бивш старши треньор на националите по кану-каяк). Петров е на 40 г., има бакалавърска и магистърска квалификация по компютърни системи и технологии в ТУ София. От януари до днес е бил директор на Дирекция „Търгове и процедури“ в Информационно обслужване АД. Преди това е рабоил в „Телелинк България“ ЕАД, където е бил търговски директор и мениджър бизнес развитие.

Останалите нови членове са Людмила Костова Петкова, Христо Георгиев Йовов, Валентин Страхилов Точев, Гошо Петков Гинчев.

Петкова (52 г.) е бивш зам.министър на финансите (2013-14), работила е в НАП. Точев (57 г.) е бил шеф на отдел „Анализ на данъчната политика“ във финансовото министерство. Другите двама са бивши футболни национали и играчи на „Левски“. Гошо Гинчев бе личен съветник по футболните въпроси на Красен Кралев, а в момента е шеф на спортно-техническата комисия на БФС и член на УС на държавното дружество за спортни имоти „Академика-2011“. Христо Йовов пък не успя в изборите за кмет на родния си град Своге, където е шеф на местната структура на ГЕРБ както и общински съветник.

 
агенция Пунта Мара
Публична група · 535 членове

Присъединяване към групата

 

На първото си заседание новоизбраните членове на УС ще изберат председател.

По взаимно съгласие са прекратени договорите на членовете на досегашния УС, в който, освен Дамян Дамянов, бяха бившият борцов национал и треньор по борба Живко Вангелов (досега председател на УС), бившият финансов директор на „Левски“ Константин Баждеков, бившият генерален секретар на БОК Белчо Иванов и бившият началник на кабинета на спортния министър (Свилен Нейков) Горяна Тодева.

Дамян Дамянов обаче не е съвсем освободен, защото спортният министър Красен Кралев му е предложил и той се е съгласил да бъде назначен за консултант на новия УС на тотализатора. Това се правело „заради огромния опит, който притежава“.

В официалното съобщение се казва, че„Очакванията към новия състав на УС са, че младият екип от експерти в областта на икономиката и спорта ще направят бърза организация за реализиране на амбициозните икономически цели, които са поставени пред Българския спортен тотализатор“.

След тази новина тръгна слухът, че Тотото ще става основен спонсор на Левски. В предаването Денят с Георги Любенов в събота, 29 февруари изпълнителният директор Павел Колев обясни, че до момента контакт с Тотото Левски не е водил. Такива разговори за реклама Левски водел с десетина фирми, но сред тях не е тотото.

Подобни новини

Оставете коментар