БАНДИТА преди минути за РЕШЕНИЯТА на ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ: ПАРИ за БЪЛГАРИЯ няма, защото … Вече не си говоря с президента РАДЕВ, защото …. ВИДЕО

Бандита на България преди минути за решенията на Европейската комисия след видео връзката с всички членки на Европейския съюз:

„Говорихме за коронавируса, външните граници на ЕС и отношенията с Турция. Аз накрая казах: Колеги, разболяват се хора, умират хора. Има ли лекарство – няма, има ли ваксина – няма. Има ли надежда – няма. Нито един от тестовете не е надежден.

Разбрахме се ЕС да препоръча мерки за всички държави членки. Както помогнахме на Албания, да помогнем и на Хърватия.

Говорихме за предпазните облекла. Българските са от високо качество, виетнамските се мокрят.Утре ще имаме тристранка, за да стигнем до формулата 60:40 финансиране на бизнеса от държавата и фирмите.

Българските пенсионери ще получат близо 50 милиона за коледните (?) празници.

Намерихме прекрасно решение, за да спре темата за бързите тестове. Мерките ни помагат да овладеем кривата, за да не стига до пик и да се напълнят болниците. Ще направим хиляда бързи теста на определени групи – шофьори, полицаи и други, както препоръчва СЗО.Тогава от тази представителна извадка ще разберем.

Ще разберем колко са заразени, колко са прекарали болестта без да разберат. След две седмици пак ще им направим тест, за да разберем с колко са се увеличили заразените и колко са се излекували. Статистиката ще ни каже след колко време ще дойде пикът, след колко време ще дойде платото.

С това ще изчезне въпросът дали трябва да тестваме 100 000 или 300 000. Поръчали сме 1 милион теста. Но след време ще трябва да тестваме по 25 000 на ден през април и май. Имаме 2000 дарени теста, за да не мисли някой, че от тях може да направи пари.

 
Мислещите българи
Публична група · 1792 членове

Присъединяване към групата

Всички мислещи българи са добре дошли в групата. Да споделят, да коментират, да спорят, да дават идеи, да …
Жалко, че сме само 1700.
 

За България не се предвиждат никакви средства. За никого не са предвидени никакви средства. Всяка държава сама решава своите въпроси. Първо ще се намерят решения за Еврозоната, за която толкова много плашеха в България.

Държавите, които не са в Еврозоната, ще могат да си печатат пари. България няма да може да прави и това. Към днешната дата няма проблем с парите. Но ще трябват трилиони за възстановяване на икономиката. Днес германските заводи за автомобили спряха, а после спряха и българските заводи, които правят части за тях.

Според мен 10-14 дни ще се водят двустранни разговори с държавите донори. Трудно ще се организира финансирането. Когато техните работници – в Германия, Италия, Франция и др. – спрят да работят, не може да се говори за допълнителни пари.

Европейската солидарност съществува, защото имаме фондове, от които харчим пари за апаратура и пр., но въпросът е как след това при липсата на европейски бюджет за дълъг период ще бъдат осигурени пари. Зелените коридори за товарния транспорт съществуват и работят все по-добре.“

След удара в гърба от президента Румен Радев (ветото над текстове от Закона за извънредното положение) вече не разговарям всекидневно с него.


Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 26 март 2020 г.

Подобни новини

Оставете коментар