ЧЕРВЕНИТЕ. НИНОВА в ефира на БНТ: Лъчезар Иванов и ГЕРБ внесоха през декември НАРКОТИЦИТЕ да НЕ са престъпление за ШОФЬОРИТЕ. Всяко действие на Борисов е СТРАХ от ОБЩЕСТВЕНА РЕАКЦИЯ. Само 8 % от българите казват, че могат да изкарат следващите … По 800 евро безвъзмездни раздадоха в … Гергов да напуска БСП.

Червените.
Какво каза Нинова в предаването на Георги Любенов в ефира на БНТ:Лъчезар Иванов и група депутати от ГЕРБ внесоха през декември 2019 г законопроект за отпадане на наказателно преследване на дрогирани шофьори.
Тогава главният прокурор Гешев официално написа своето становище: След предлаганото изменение ще бъдът декриминализирани всички случаи, тоест няма да са престъпление, затова не се подкрепя от прокуратурата, подпис Иван Гешев.
С други думи употребата на дроба и каране на кола няма да е престъпление.

ГЕРБ превърнаха корупцията в норма чрез закона, като записват в закон, че едно престъпление не е престъпление.
Употребата на наркотици стигна до най-малките населени места.
Отново се хлъзгаме по една и съща плоскост – дайте да увеличим наказанието. Въпросът е в прилагането на закона, независимо коя политическа партия управлява.

Отхлабване на мерките:
Действията на Борисов е страх от обществена реакция. Хората вече загубиха доверие в мерките, с маски, без маски, глоби. Когато той види обществено настроение срещу себе си веднага взема мерки.

 
софиянци
Публична група · 164 членове

Присъединяване към групата

Групата на софиянци. Публикувайте само за София. Без реклами и спам. Контролирайте се. Информации само за София и за софиянци, поне 20 000.
 

Нашето мнение е, че трябва да започнат да отслабват мерките. Борисов години наред гази законите, не уважава институциите. Премиерът се отчита в парламента, там се осъществява контрол, а не на пресконференции. На 14 април свикаха Народното събрание и приеха закон, който ще влезе в сила на 1 януари 2022 г. Това считате ли, че е спешно. Когато му трябваха 10 милиарда заем свика спешно Народното събрание.
Само 8 процента от българите казват, че могат да изкарат следващите 3 месеца. Останалите казват, че могат в къщи само 1 месец, после нямат пари.

Безвъзмездна помощ към домакинства, Сърбия, Гърция, Албания. В някои европейски страни дадоха по 800 евро.
Европейските държавници казаха Никой няма да бъде забравен, Никой няма да бъде оставен сам в кризата. Така, че Горанов да си събере иронията за хеликоптерните пари. Хората страдат и ирония въобще не е уместна.

Червена визия за пандемията.
Какво да правим от тук нататък. По-социална държава с грижа за хората. Това изисква последователност на държаввици.
Веднага нов модел на здравеопазване, болниците да не са търговски дружества.
Намаляване ДДС на лекарствата. Общественият ресурс да се ползва от държавни и общински болници.
Кризата показа, че икономическия модел вече е изчерпан. Акцент малки и средни предприятия. И третия акцент, земеделие. Съвсем нов модел на управление на ресурсите на България, прекрасна земя, не 5-6 големи земеделски производители.
Повече роля на държавата с грижа за хората.
Най-важното сега е да се търсят общи позиции за целия ЕС.

Ще следят хората по телефоните им, използваха кризата, внесоха го и го приеха в Закона за съобщенията, а не в Закона за извънредното положение. Пада извънредното положение, подслушването продължава. Става принцип, а не изключение заради извънредното положение.

Гергов твърди в едно писмо, че парламентът не трябва да се свиква, че Борисов трябва да се отчита на пресконференции. Така става когато получи 43 млн за Дупката във Варна, след като получи кредит от банката за развитие.
Политиката не е търговия. БСП да се използва за параван за лични интереси. Да намери сили и да напуска.

В момента когато падне карантираната започва процеса за избор на лидер партията. Като спряхме процеса имаше към 40 номинации.


Подобни новини

Оставете коментар