В ЛАЙНАТА. С МУТРЕНСКОТО съдействие на ГНУСНИЯ ГЛАВЕН ПРОКУРОР бухалка, МУТРАТА БАНДИТ успя да вкара президента РАДЕВ в ЛАЙНАТА, с които ПОДЗЕМНИЯТ БОС ОСРА цяла БЪЛГАРИЯ. 2 поредни дни Радев пише опровержения за ЛЪЖИ. В момента едни РАБОТЯТ и внасят в хазната, а други ДЕБЕЛЕЯТ на готово вземат и ползват, категоричен е Радев. Цялото ВИДЕО, което мисирките слуги днес пуснаха избирателно!

В лайната.С мутренското съдействие на гнусния главен прокурор Мутрата Бандит успя да вкара президента Радев в лайната, с които подземния Бос осра цяла България.

2 поредни дни Радев пише опровержения за лъжи, първо до БНТ, вчера до всички останали медии:

Призовавам прокуратурата да публикува незабавно целия ми „чат“ с Пламен Бобоков.
Селективното публикуване на отделни съобщения до мен без моите отговори създава внушения за нещо скрито и нередно. В обществен интерес е прокуратурата да публикува целия ми чат с г-н Пламен Бобоков.

Да, но прокуратурата е бухалка на Мутрата Бандит.

Не подкрепям единствено бизнеса, който дебелее от обществени поръчки в нарушение на всякакви правила. Това каза президентът Румен Радев на въпрос дали подкрепя целия бизнес, както го е правил например с бизнесмена Пламен Бобоков. Държавният глава обясни, че винаги е подкрепял честният бизнес, който произвежда, успява да изнася, внася данъци.

„В момента едни работят, внасят в хазната, въпреки всички административни проблеми, а други наготово вземат и ползват“, обясни тезата си държавният глава.

Той отбеляза, че много пъти е лобирал в подкрепа на български фирми в чужбина.

 
НЕ на „Борисов 3“ и ГЕРБ
Публична група · 31 278 членове

Присъединяване към групата

Мафията няма място в България
 

„Какво правят чуждите посланици в България – при всяка среща те настояват и отстояват правата на своя бизнес в България. Президентите какво правят – промотират линията на своя експортно ориентиран бизнес. Винаги когато мога и когато отсрещната страна позволява, вземем със себе си голяма бизнес делегация“, обясни държавният глава. „Аз комуникирам по различни начини. Много хора искат среща с мен, искат подкрепа“, допълни той.

Радев отново призова държавното обвинение да публикува целия чат между него и Бобоков, а не селективно да поднася отделни съобщения.

„Топката в момента е в тяхното поле. Нищо секретно няма в чата и, ако прокуратурата го покаже в цялост, ще се види, че в разговора няма нищо нередно – каза Радев. – Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат, е да публикува пълния чат. В противен случай ще стане ясно, че се режисира поредният медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието от там, където са тежките проблеми в управлението на държавата“.

Държавният глава подчерта, че липсата на разследване на „фрапиращите злоупотреби“, стигнали до световните медии и международните служби, показва едно:
„Държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта“.

Президентът ще публикува целия чат с бизнесмена Пламен Бобоков, ако прокуратурата не го направи. Това пък обяви по-рано в ефира на Би Ти Ви главният секретар на държавния глава Димитър Стоянов.
„Пусната е само едно от съобщенията на Бобоков. Въпросът е защо“, попита Стоянов.

Ден по-рано самият Румен Радев призова прокуратурата да публикува целия му разговор. „Селективното публикуване на отделни съобщения от г-н Пламен Бобоков до държавния глава без отговорите на президента създава внушения за нещо скрито и нередно. В обществен интерес е прокуратурата да публикува целия чат между президента и г-н Пламен Бобоков“, написа официално държавният глава. До момента държавното обвинение не е направило това.

„Всеки един български бизнес, който е чист, трябва да бъде поддържан от институциите и посланиците. Бизнесът е мост между България и тези страни“, каза Димитър Стоянов. Според него действията на Специализираната прокуратура по пускането избирателно на чатове и кореспонденция на президента и неговия секретар Пламен Узунов целят манипулация на общественото мнение и насочването му към президентството.

Главният президентски секретар обясни процедурата за назначаване на посланик във връзка с казуса на Георги Кираджиев, който е трябвало да бъде назначен за наш посланик в Абуджа, Нигерия. Предложенията за назначаването на посланиците идват от МВнР, те се съгласуват с президентството, след което външно министерство внася предложението в МС за одобрение и едва след това президентът подписва указ. До момента няма указ за назначаването на Кираджиев за посланик, защото не е получил агреман от Нигерия, за който отговаря също Външно министерство. „Не сме предлагали когото и да било за Нигерия“, категоричен бе Димитър Стоянов.

Той коментира и историята с обвиненията срещу президентския секретар Пламен Узунов, че се е намесил в предоставянето на българско гражданство на либийски гражданин и в назначаването на посланици.„Пламен Узунов не участва в процесите по съгласуване на посланиците, категорично отхвърляме тези спекулации. Как си представяте Пламен Узунов да накара министерството на правосъдието, ДАНС и другите институции да се даде българско гражданство. Колко трябва да е силен той, за да задейства цялата държавна машина. Това е несериозно“, заяви Стоянов.
Всичко, което каза Радев днес във видео

Брифинг пред медиите

Не виждам какво смущава държавното обвинение да публикува комуникацията ми, след като вече погази законите относно презумпцията за невинност, следствената тайна и личната кореспонденция. Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат, е да публикува пълния чат. В противен случай ще стане ясно, че се режисира поредният медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието от тежките проблеми в управлението на държавата.Упоритият отказ да се разследват сигналите за фрапантни злоупотреби, които вече отекват и в чуждите медии, и в европейските институции, показва, че държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта.Не съм разговарял с президента на Либерия, но ако има възможност, бих провел такава среща и бих казал добри неща за българския бизнес като всеки президент, който отстоява насърчаването на износа на своята страна. Подобен разговор ще представлява интерес и предвид факта, че България и Либерия са двете единствени държави в света, които се управляват от централни нападатели – единият на „Милан“, макар и бивш, другият е активен – макар и на „Витоша“-Бистрица.Винаги когато програмата ми зад граница позволява, в делегацията включвам и представители на почтени, технологични и успешни наши компании. Това са стотици български фирми, които имат нужда от подкрепа и които изказват признателност за това. Всеки чуждестранен президент или посланик на друга държава у нас подкрепя и отстоява правата на експортно ориентирания бизнес на своята страна, както и на родните си компании.Проблемите на България не може да се решат с прегръдка между президент и министър-председател. Проблемите ще се решат с прозрачност на решенията, отговорност, отчетност, унищожаване на корупцията.Трябва да се стимулира бизнесът, но този, който осигурява високотехнологични производства, съвременен мениджмънт и въпреки проблемите в законодателство и в администрацията, успява да изнася, да реализира продукция и да внася данъци. Аз няма да подкрепям бизнес, който „дебелее“ от обществени поръчки в нарушение на всякакви правила. Ето това трябва да се изчисти.

Публикувахте от Румен Радев в Петък, 3 юли 2020 г.

Подобни новини

Оставете коментар