След 11 години ШПИГЕЛ откри, че е МУТРА БАНДИТ: Зад проевропейска фасада българският премиер Бойко Борисов наложи авторитарен режим в България. МУТРЕНСКИ РЕЖИМ, пише Шпигел. Видео на 11-я поред ПРОТЕСТ в София срещу МУТРАТА:

След 11 години Шпигел откри, че е Мутра Бандит:Зад проевропейска фасада българският премиер Бойко Борисов наложи авторитарен режим.

На много българи обаче им омръзна от корупцията, а едно видео разпали гнева в България, пише германският журналист Кено Ферзек в „Шпигел“, съобщи „Дойче веле“.

„Българското Черноморие на много места е идилично, но то също така е Мека за корумпирани политици и бизнесмени. Скандалът около парче от плажната ивица, където е седалището на един от най-съмнителните бивши политици в България, и което е охранявано с парите на данъкоплатците, доведе до най-големите политически протести в страната от години“, четем в материала.

Според Кено Ферзек случаят показва, че след почти 15 години в Европейския съюз, България още не е провела реформите, необходими за изграждането на една правова държава.

„Правната сигурност зависи от волята на властта, съдебната система е под политически контрол. Корупцията рядко се наказва, а журналистите, които съобщават за нея, стават обект на заплахи.

За разлика от Виктор Орбан, Бойко Борисов не е дразнител във външнополитически план, затова вътрешнополитическата ситуация в България не е тема за Брюксел“, смята журналистът.

„Недоволството на гражданите беше провокирано от личността на Ахмед Доган и неговата партия, към която принадлежи и политикът Делян Пеевски. Делян Пеевски контролира голяма част от медиите в България”, припомня Ферзек.

През 2014 година той беше сред отговорните за един от най-големите банкови фалити в историята на посткомуническа България, пише още журналистът.

„Доган, някога сътрудник на българската държавна сигурност, вече не е активен политик, но все още се смята за един от най-влиятелните кукловоди в страната.

Въпреки че плажовете в България трябва да са достъпни за обществото, достъпът до плажа в резиденцията на Доган в парк „Росенец“, разположен близо до Бургас, е блокиран.

Бившият правосъден министър Христо Иванов достигна с лодка до плажа и документира злоупотребата с власт. Стотици хиляди гледаха видеото в интернет. След това започнаха протестите”, пише още германският журналист и допълва, че българите имат достатъчно причини за протести.

„Тонът на „Бате Бойко“ е фамилиарен, управлението му – авторитарно.

Истинска алтернатива на Борисов и ГЕРБ обаче няма.

Опозицията в лицето на социалистите има в досието си безброй случаи на неразкрити корупционни скандали. Много българи избират да напуснат заради липсата на социална и политическа перспектива – изселването от страната е драматично.

За да запази властта си,Борисов иска да преустрои правителството си, не е изключено и самият той да се оттегли, ако протестите нараснат, пише журналистът на Шпигел.

Коментар:
Много са дипломатични тези Шпигел. Хабер си нямат, тоест понятие нямат, че България член на Европейския съюз се управлява от долнопробна мутра продукт на БКП.

 
софиянци
Публична група · 453 членове

Присъединяване към групата

Групата на софиянци. Публикувайте само за София. Без реклами и спам. Контролирайте се. Информации само за София и за софиянци, поне 20 000.
 

Подобни новини

Оставете коментар