Нова ПУНТА МАРА на МУТРАТА БАНДИТ: Ще си изкарам МАНДАТА до края и отивам да си гледам ПАРТИЯТА. 5-ма сменени министри. ДАЛАВЕРИЙ най-после изнуди БАНДИТА да смени БАБА ЯГА с ЛЮБОВНИЦАТА му. ХРИСТО ИВАНОВ: Смениха едни министри с други министри на ПЕЕВСКИ. Ето ви далаверите на новите слуги бушони: ….

Нова Пунта Мара на Мутрата Бандит:

Ще си изкарам мандата до края и отивам да си гледам партията, баламоса публиката Мутрата, след като замени 5-ма министри.

Изненадващо Далаверий изнуди Бандита да смени Баба Яга като министър на туризма с любовницата си досега вицепремиер.

Христо Иванов преди минути в предаването Сурат в Сурат:
Смениха едни хора на Пеевски с друг закон на Пеевски.

Ето ви ги новите слуги бушони:Кирил Ананиев

Вечният зам.-министър на финансите Кирил Ананиев, за кратко министър на здравеопазването, най-накрая поема в свои ръце кормилото на финансите. Ананиев е бил финансов министър, но само в служебен кабинет – този на Огнян Герджиков. Има натрупан сериозен опит в МФ и е по-диалогичен от Владислав Горанов, но това може да се окаже нож с две остриета, особено в условия на криза. По всичко личи, че есента ще бъде тежка, като ефектът от ниските приходи се очаква да се усети именно тогава.

С всички уговорки Ананиев вероятно ще се чувства по-комфортно във финансовото министерство отколкото в това на здравеопазването. Като здравен министър той изнесе на гърба си сериозна тежест покрай извънредната обстановка с коронавируса в условия на тежка междуинституционална координация. Това не му спести и грешки – редица разпоредби от издаваните от Ананиев заповеди се оказаха неясни и недобре комуникирани, което създаде усещане за хаос. Основната задача на Ананиев в МФ ще е подготовката на бюджет 2021 г., може да се наложи и поемането на дълг покрай очаквания т.г. дефицит.

Лъчезар Борисов

Новият икономически министър Лъчезар Борисов стана известен на публиката в началото на април. Тогава избухна скандалът с кредита от 75 млн. лв., отпуснати от Българската банка за развитие (ББР) на дружеството „Св. Георги груп”, свързано с колекторската фирма „С. Г. груп”. Борисов – в качеството му на председател на надзорния съвет на банката, участва в одобрението на огромния заем за мъничката фирма „Св. Георги груп”, която според последния й финансов отчет за 2018 г. е имала 2000 лв. приходи. Заради скандала тогавашният шеф на ББР Стоян Мавродиев беше уволнен, но Борисов запази поста си, след като Караниколов обяви, че му има пълно доверие.

Наскоро надзорният съвет, подчинен на Борисов, одобри и друга сделка, предизвикала противоречиви обществени реакции – изкупуването на двойна цена от ББР на 70% от акциите на Първа инвестиционна банка (ПИБ). Така беше увеличен капиталът на банката и беше преодоляна последната бариера пред допускането на България в т.нар. чакалня на еврозоната – постижение, с което правителството особено се гордее.

Проф. Костадин Ангелов

 
агенция Пунта Мара
Публична група · 3463 членове

Присъединяване към групата

 

Проф. Костадин Ангелов е директор на най-старата болница у нас от 2013 г. Целият му професионален път е свързан с болницата – започва работа като санитар и преминава през всички нива, за да стигне до трети мандат начело на болницата. Асистент по хирургия в Медицинския университет. Познат е като спокоен и балансиран човек.

Проф. Ангелов беше едно от лицата на здравната система в месеците на корона кризата. Сега в оборот се завъртя публичната му благодарност към Делян Пеевски за това, че е най-големият дарител на Александровска. Той обаче зае принципна позиция, когато собственикът на „Уолтопия“ Ивайло Пенчев предложи дарение от 222 000 лв. за покупка на респираторни апарати срещу предимство за лечение на негови служители. „Дълг на всеки лекар е да решава съдбата на пациентите съобразно техните медицински показатели – без да мисли какъв е „по пол или занятие“ или служител на чия фирма е. Уверявам всички, че няма лекар в болницата, който да вземе решение, различно от това, което неговият лекарски дълг му налага. Болницата приема и ще приема само безусловни дарения, които да са от полза за всички нуждаещи се!“, коментира тогава Костадин Ангелов.

Като шеф на една от основните болници, които посрещнаха епидемията от КОВИД-19, проф. Ангелов е наясно със ситуацията и с нуждите на здравната система. Той обаче трябва да се справи в малкото оставащи месеци на управлението, ако то въобще се задържи, и с разплетените реформи в здравния сектор, които са доникъде. Ще трябва да намери изход и от сагата с проекта за изграждане на новата детска болница.

Христо Терзийски

За него Христо Иванов каза: Той, Терзийски ръководи операцията в Росенец, а министър Маринов го махат точно заради грешки в операцията. Цинизъм.

Новият министър на вътрешните работи Христо Терзийски е роден на 31 юли 1968 г. в Кюстендил. Той завършва висше образование в Техническия университет в София, а кариерата му на полицай започва през 1996 година в сектор „Криминална полиция“ в 06 РУ-СДВР, където е назначен на офицерска длъжност. Там работи като оперативен работник, а по-късно става началник на група в сектор „Криминална полиция“, както и шеф на сектор „Наркотици“.

През септември 2009 г. е назначен на длъжност заместник-директор на СДВР, която впоследствие се управлява от бившия министър Младен Маринов. През февруари 2015 г. Терзийски се издига до директор на Главна дирекция “Национална полиция”. Прави впечатление, че кариерните му скокове съвпадат с първото и второто правителство на Бойко Борисов. През 2018 г. името му беше спрягано за поста на главен секретар на МВР, след като мястото се оваканти от Младен Маринов, който стана вътрешен министър. Преди година, когато Висшият съдебен съвет избираше нов главен прокурор, Терзийски изрази подкрепата си с пламенно писмо за единствения кандидат Иван Гешев.

В имуществената декларация на Терзийски е отбелязано, че той и съпругата му имат на влог 39 000 лв. от заплати, кредит и продажба на автомобил. Справка в имотния регистър сочи, че семейството притежава апартамент в „Красно село“ в София и 1/3 от поземлен имот в „Драгалевци“. Експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов твърди пред БНР, че Терзийски е член на масонска ложа в Пловдив, в която членува и бившият главен прокурор Сотир Цацаров.

Освен това Христо Терзийски беше лично на място в парк „Росенец“ на 11 юли, когато полицията блокира пътя към публичния плаж пред летния сарай на Ахмед Доган. Тогава протестиращи от цялата страна опитаха да стъпят на държавния бряг, след като преди това гардове на Националната служба за охрана не позволиха това на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов. Без никакво правно основание полицията не позволяваше на граждани от цялата страна да посетят плажа. Чак в следобедните часове на деня органите на реда допуснаха протестиращите до брега пред имението на Доган. Впоследствие Терзийски публично защити действията на полицията в „Росенец“. Не е ясно защо сега е предложен за министър на МВР, след като сред мотивите за освобождаването на Маринов беше именно акцията пред Догансарай.

Марияна Николова

Смяната в туризма не се нуждае от тълкуване – съвсем очевидно е, че Валери Симеонов лично поема ресора „на къс повод“. В кабинета на Николина Ангелкова ще влезе настоящата вицепремиерката Марияна Николова, която е сред най-близките хора на председателя на НФСБ. През пролетта на 2017 г. Симеонов я назначи за началник на вицепремиерския си кабинет, а през ноември 2018 г. именно на нея предаде щафетата, когато Борисов го отстрани от МС заради скандални нападки срещу протестиращите майки на деца с увреждания.

Какво е известно за новата отговорничка за горещия ресор „туризъм“ в МС?

45-годишната юристка е вицепремиер по икономическата и демографската политика. Отговаря и за киберсигурността.

Завършила е право в Нов български университет. Има магистърски степени по „Публична администрация и административни практики“ и „Право на Европейския съюз“ от СУ „Свети Климент Охридски“ и по „Стопанско управление“ от Великотърновския университет.

Била е член на Софийска адвокатска колегия и юрисконсулт в „Топлофикация София“. В биографията й пише, че е заемала „разични експертни длъжности в Министерството на държавната администрация и административната реформа“ Била е шеф на дирекция „Правно-нормативни дейности“ в Министерство на земеделието, а също и член на управата на Фонд „Земеделие“. Има стаж и в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, а освен това е ръководила правния отдел на НЕК.

Вицепремиерката нашумя с неособени издържани предложения за промени в Наказателия кодекс за хакерски престъпления. Тя мълча оглушително по скандала с гигантския теч на данни от масивите на НАП. Ръководи Националния съвет за тристранно сътрудничество, но не блести като арбитър между бизнеса и синдикатите.

Шеметната кариера на Николоваподхрани упорити слухове, че тя е дамата на сърцето на Валери Симеонов. Той обаче отрече категорично тези подозрения. И преди да стане зам. -министър председател, и след това русата дама не впечатли нито с инициативност, нито управленски качества. Още когато през 2018 г. тя смени Валери Симеонов на вицепремиерския пост, се заговори, че лидерът на НФСБ ще продължи да командва, но в сянка. Няма съмнение, че сега тя ще е негов аватар и като министър на туризма. Между Симеонов и Николина Ангелкова има отдавнашна вражда и неприкрита борба за надмощие в един от ключовите отрасли на българската икономика. Той нападаше министърката, че раздава плажните концесии на мутри, тя него – че с похода си срещу шумната музика в дискотеки по морета пъди младите летовници.

Подобни новини

Оставете коментар