ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ. Правителството на МУТРАТА БАНДИТ взе ЗАЕМ 5 млрд. лева написаха преди минути Капитал и Сега. Честито и на децата и на внуците ви.

Честито българи.

Правителството на Мутрата Бандит взе заем 5 млрд. лева написаха преди минути Капитал и Сега.

Честито и на децата и на внуците ви.България успешно емитира външен дълг за 5 млрд. лева, съобщи „Капитал“. Интересът към облигациите е бил много висок и затова от финансовото министерство са продали повече от първоначалния обем. За излизането на международните финансови пазари се заговори усилено още вчера, а днес Министерството на финансите е пласирало две две емисии облигации с общ обем 2.5 млрд. евро, или близо 5 млрд. лв.

Първоначално от МФ са обявили, че предлагат облигации за около 2 млрд. евро, но търсенето силно е надвишило тази сума (заявките са били за над 7 млрд. евро) и така в крайна сметка са били продадени продадени по 1.25 млрд. евро от всяка емисия. Това са съобщили участници в записването на българските облигации пред „Капитал“.

Очака се Министерството на финансите да даде подробности в официално съобщение.


 
софиянци
Публична група · 5525 членове

Присъединяване към групата

Групата на софиянци. Публикувайте само за София. Без реклами и спам. Контролирайте се. Информации само за София и за софиянци, поне 20 000.
 

Подобни новини

Оставете коментар