НЕ е УТОПИЯ. Ивайло Кирилов: Месечен базов доход за всеки българин не е утопия, не е илюзия. За ЕС трябват 1 млн подписа „За“, за да стане ЗАКОН. Иска или не иска Европа, това ще стане, защото … За България месечният доход се предвижда да бъде … Вече го правят в Англия, Ирландия, Шотландия, Южна Корея, Япония, САЩ и всички арабски държави … Логиката е желязна.

Не е утопия. Не е илюзия.

Ивайло Кирилов:

Месечен базов доход за всеки безработен българин не е утопия. За ЕС трябват 1 млн подписа „За“ за да се инициира закон.

Инициативата стартира през 2017 г и не е заради кризата Ковид 19.
Този инструмент за спасяване на световната икономика се роди след кризата през 2008 г.

В Англия, Ирландия, Шотландия, Южна Корея, Япония, САЩ се прави. Базовият доход се дава чрез карти.

Идеята ебазовият доход да се дава на абсолютно всички пълнолетни граждани за да си покрият сметките и храната за месеца.

Ако няма граждани няма държава, няма потребрение, няма икономика. България последните 15 години се намира в точно това – липса на граждани, липса на икономика. Безусловният базов доход ще завърти колелото, като гарантира едни 5 млр всеки месец да ги има на пазара в България.

Изчисленията казаха, че максималният базов доход е за Люксембург – 1350 евро. Съответно България е с най-ниския – 420 евро на месец. Към настоящия момент бюджетът може да го поеме този разход, защото са необходими 30 процента от бюджета на България – 46,8 млр. 15 млр са достатъчни. Тази сума не трябва да е за цялата година, а трябва само за първия месец, за втория и за третия. И след това става колело, което се върти. В момента в който се пусне базовия доход стават милиарди акции.

Не, хората не спират да работят заради това, че държавата им дава 820 лв гарантирани. Напротив, хората започват да мислят за общността. Това покадват всички пилотни проекти в света. Защото в момента в света имаме работещи бедни. Изобщо не е илюзия, че базовият доход може да бъде покрит от бюджета. Намалява се администрацията и корупцията. При условия, че има базов доход, не може да има мъртви души в държавата. Базовият доход се дава срещу лична карта и адрес.

Базовият доход се прилага от няколко години в Аляска, в почти всички арабски държави. Те имат петрол, но не е причина петролът, а просто много хитра политика на ръководителите на тези държави. В Европейския съюз пилотен проект има в Германия за 1200 евро базов месечен доход. Иска ли Европа или не иска това ще стане. Във Великобритания законът вече е в парламента. В Ирландия, Шотландия, Южна Корея и Япония вървят пилотни проекти.

Ще бъде въведено, защото всичките икономики няма как да издържат. Казусът вече е липсата на работни места. Само тази година 250 милиона души ще си загубят работните места завинаги. В Южна Корея се губят работни места заради роботите, затова ще бъде въведен данък робот и данък машини за да може да се издържа базовия доход. Идва момент хората да погреднат по друг начин на живота.

Животът е еволюция, ти натрупваш, натрупваш, натрупваш и идва момент за промяна. Ние искаме животът ни да не се променя. Това е невъзможно и е нормално всяка една система да и изтича времето. Много хора ми кавват това е утопия. Не е утопия. Имало ли е коли преди 100 г, имало ли е телефони и лаптопи преди 30 г. Защо това да е утопия? В момента все по-малко е нужно да се работи. Трябва време и обществен дебат и вървиме точно натам, коментира специалистът пред Bulgaria ON AIR.

Видео: 
Мислещите българи
Публична група • 3000 членове

Присъединяване към групата

Всички мислещи българи са добре дошли в групата. Да споделят, да коментират, да спорят, да дават идеи, да …
Жалко, че сме само 3000.
 

Подобни новини

Оставете коментар