ПРОФЕСОРИ и ИКОНОМИСТИ в БНТ и Он еър категорични: С бюджет 2021 БОРИСОВ ИПОТЕКИРА вашите ДЕЦА и ВНУЦИ за да остане на власт. Следващите трябва да прекарат българите през КРЪВ, ПОТ и СЪЛЗИ. Дават ми 50 лв, а ми вземат 200. Разликата отива за папо на висшето управление и кликата им. ДЪЛГЪТ на България става 39 млр, а Борисов завари… ВИДЕО:

Професори и икономисти са категорични:

Проф. Боян Дуранкев в ефира на Он еър:
С бюджет 2021 Борисов ипотекира вашите деца и внуци.
Дългът на България става 39 млр, Борисов завари 15 млр.
Към момента външният дълг е 17 млр долара при 7 милиона българи и 3 млн работещи, а при Тодор Живков беше 10 млр при 9 млн население.
Никое семейство не взема дългове, които друг ще връща, защото знае, че то ще ги връща. България трябва да спре с тази дългова спирала в която вече е. Който и да дойде на власт ще трябва да преведе страната през кръв, пот и сълзи.Професор Минесян в ефира на БНТ:
Бюджетът дава голяма финансова свобода за управленския и чиновнически апарат. Дават ми 50 лв, а ми вземат 200, като разликата отива за папо на висшето управление и кликата им.

Петър Ганев в ефира на БНТ:
10 млр дефицит в бюджет 2021 е нещо, което не се е случвало никога досега.
Дифицитът се финансира с дълг.

България започна прилича на провалена държава, коментира проф. Дуранкев от УНСС.
Новият бюджет е ипотекиране на бъдещето. В момента има спад на брутния продукт навсякъде и увеличаване на безработните, това е тотален провал с коронакризата. Нещата се усложняват, властта се страхува за бъдещето си и личното оцеляване в политиката Това е бюджет на страха за власт. Имаше нужда от реформи по линия на данъци, разходи. Сегашното правителство не се справи. В момента се надуват разходите като индулгенция за печелене на изборите. Бюджетният дефицит се усещаше и преди коронавируса. България вече е провалена държава. Старото няма да се върне, новото нормално е връщане от глобализация към национална и регионална икономика.

Икономистът Георги Вулджев е напълно съгласен с мнението на колегата си:
Според него страната ни има много неоправдани дългове. „Това е предизборен бюджет. Теглим дълг, но и не правим оптимизация. Не всеки сектор е еднакво продуктивен, трябва да се оптимизират по-продуктивните. Проблемът е в наличието на работни места, не се мисли въобще за реформи, това е най-безпардонният бюджет, който сме имали от 97-а година насам“.

Видео: 
Мислещите българи
Публична група • 2681 членове

Присъединяване към групата

Всички мислещи българи са добре дошли в групата. Да споделят, да коментират, да спорят, да дават идеи, да …
Жалко, че сме само 3000.
 

Подобни новини

Оставете коментар