МУТРАТА хвърли отговорността на КМЕТОВЕ, ДИРЕКТОРИ и други СЛУГИ, които ще затварят, но няма да компенсират, защото нямат БЮДЖЕТ за вируса. Мутрата бори КОВИД по мутренски! ГЛУПАК. МАНГЪРА се предаде на Бандита вместо да се бори.

Мутрата хвърли отговорността на кметове, директори и други слуги, които ще затварят, но няма да компенсират, защото нямат бюджет за вируса.

Тоест, Мутрата бори Ковид по мутренски!

Радан Кънев, който загуби битката с Мутрата още преди 6 години написа:Мнозина задават основателен въпрос – защо борбата с Ковид-19 да не се децентрализира? Защо да не вземат решенията кметове, директори, мениджъри, административни ръководители?
1) Много просто – защото нямат бюджет. Те могат да затворят, но не могат да компенсират загубите.
България е свръхцентрализирана, патологично централизирана, особено финансово. А мерките срещу заразата ТРЯБВА да вървят с незабавни икономически мерки и компенсации. След икономическия шок от пролетта (за туризма – и лятото) няма време за отлагане. Държавата трябваше да е готова и със здравни, и с икономически мерки за втора вълна.
2) Централизацията на цялата власт в един (трагично некомпетентен) човек и в един икономически кръг създава и манталитетен проблем.
Административните ръководители на всички нива не са свикнали да носят отговорност. Освен че нямат бюджет, те не са получавали досега правото да използват правомощията си. Всяко решение се “спуска отгоре”. В много сфери – от десетилетия.
Резултатът – хаос и трагедия в здравеопазването и икономическа криза с потенциал за катастрофа когато свършат банковите ваканции.

 
софиянци
Публична група • 17379 членове

Присъединяване към групата

Групата на софиянци. Публикувайте само за София. Без реклами и спам. Контролирайте се. Информации само за София и за софиянци, поне 20 000.
 

– Училищата не затварят, но учители няма, те са жертвите на безотговорността;
– Болниците са неподготвени за втората вълна, страдат лекарите и сестрите, но властта се оправдава с тях за своето бездействие;
– Бизнесите затварят поради болен персонал и липса на клиенти. Компенсации обаче няма – решението си е тяхно;
– Администрации де факто не работят поради огромен процент позитивни. Ръководителите им обаче мълчат, чакат “отгоре да им спуснат нещо”;
– Лекарствата не достигат, не защото ги няма, а защото веригите на доставка са неуправляеми, на самотек. Скоро няма да достигат и фармацевти…
– Съдилищата отлагат дело по дело, защото конкретни съдии и адвокати са вече болни. Останалите се зарязват взаимно.
Държавата ВЕЧЕ е затворена. Но не от разумни, подготвени през лятото стратегически решения, а от самия хаос.
Може ли тази картина да се промени – да, макар с огромно, и за мнозина фатално, закъснение. Пропуснатото не може да бъде лесно наваксано. Покойните не могат да бъдат върнати.
Но мерки за бъдещето – и здравни, и икономически, могат да бъдат взети. Но не и от тези, които вече са провалиха и продължават да твърдят, че са успели.

Коментар: А как да ги сменим мутрите, като им влезем в схемите ли, като Мангъров, който вместо да се бори и отстоява себе си, кандиса. Също като теб Радане. И ти се беше зарекъл, че Борисов не трябва да става министър председател, но кандиса преди 6 години и това те провали изобщо като политик и човек още тогава. Сега каквото и вярно да напишеш, е кандисване. На български, пристана на Мутрата Бандит.


Подобни новини

Оставете коментар