Този ИЗРОД не се търпи вече. ТЕЛЕВИЗИИТЕ, нямате ли срам и усащане за журналистика? Шеги, лъжи и видео… – МУТРАТА покори и Пловдив! Болният кмет Здравко Димитров принуден да рапортува. АНКЕТА на агенция ПРОЦЕНТ: Луд ли е Борисов или се прави на луд?

Този изрод не се търпи вече.

Телевизиите, нямате ли срам и усащане за журналистика?

Шеги, лъжи и видео… – Мутрата покори и Пловдив! Болният кмет Здравко Димитров принуден да рапортува.

Последните изяви на Мутрата поставиха въпроса Луд ли е Борисов или се прави на луд? Анкетата е на агенция Процент!

Изданието Сега, автор Николай Иванов:Шоу изявите на Бойко Борисов, с които иска да покаже, че държи изкъсо ситуацията в страната, не спират. След като в четвъртък натовари на джипа здравния министър Костадин Ангелов и шефа на „Пирогов“ Асен Балтов, за да им показва магистрали, в петък се яви пред пловдивската болница „Пълмед“ и си поговори с кмета Здравко Димитров.
Димитров е болен, повече от седмица е под лекарски грижи с коронавирус, което не попречи да слезе на стъпалата пред входа, за да докладва на премиера общинските успехи в борбата срещу COVID-19; пък и да обясни на началника си, че не спира да работи от болницата. Екшънът отново бе излъчен на живо във „Фейсбук“, а Борисов демонстрира традиционното си поведение – хумор, ербаплък и лъжи за цвят.

Самата сцена между премиера и кмета бе и забавна, и тъжна. Димитров явно не е във върхова кондиция, защото внимателно слезе по стълбите. Изглеждаше и леко отслабнал. През цялото време той стоеше на 4-5 метра от Борисов, такава дистанция пазеха още присъстващите лекари, общинари и пътуващата с Борисов свита. Към кмета и лекарите премиерът изстреля: „Кога те изписват? Давай направо, изписвай да си отива у къщи. А, не тия дни! Пускайте ги – 2-3 дена у болница, това е. Ето го, здрав като камък. Вместо да работи, вие го държите тук. Сега нали вече си по-здрав? Телефон имаш ли? От стаята работиш… Пускайте ги да си отидат вкъщи, не ги психясвайте повече! Аз си го изкарАх у нас. Пробвайте го за антитела, ако има, още днес, айде!..“.

Лекарите учтиво отвърнаха на премиера, че не може да изписват бързо, защото действат по протокол. За Борисов обаче бе важно не само да демонстрира добро настроение, но да сведе на зрителите добрите новини. Най-напред няколко пъти каза и изискваше да бъде повторено, че

 
софиянци
Публична група • 1674 членове

Присъединяване към групата

Групата на софиянци. Публикувайте само за София. Без реклами и спам. Контролирайте се. Информации само за София и за софиянци, поне 20 000.
 

от днес Пловдив има специална ковид-болница. После заръча на хората край него да разгласяват, че недостиг на лекарства няма, а има презапасяване. „За всички видове ваксини сме платили. Излезе ли добра ваксина, ще я имаме“, каза още премиера. Горкият Димитров рецитираше с тих глас каквото успееше да повтори.

Реалността обаче е по-различна от описаната от Борисов.

Малко по-рано премиерът навести с джипа и Комбината за цветни метали (КЦМ). Там, на фона на камари стара шлака той нахвърли бодряшки мисли, че следва да цари оптимизъм и заводите не бива да затварят, за да можела догодина България пак да получи оценка, че е много по-добре от другите държави. Борисов се похвали и с ръст на индустриалното производство, макар брутният вътрешен продукт да намалява с 5.2% спрямо третото тримесечие на 2019 г.

В КЦМ премиерът вметна още, че 1000 души на ден излизали здрави от болница след преболедуване с COVID-19 и се връщали на работа. Но обективно няма данни бройката да е достигната. Хоспитализациите се увеличават и вече са 4768, а 284 души са в интензивни отделения. Излекуваните за последното денонощие са 873, но новите случаи са в пъти повече – 3414, при това за всеки е ясно, че има заразени, които нямат достъп до тестване каквото и да говори властта.

Борисов, здравният министър и всички управляващи удобно мълчат и за факта, че сме на пето място по смъртност в ЕС – по последни данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията у нас смъртността е 10.6 на 100 000 за последните 14 дни, като се покачва, докато в други страни вече намалява. По-зле от нас са Чехия – 27.2 на 100 000, Белгия – 22 на 100 000, Унгария – 12.1 на 100 000, Словения – 10.7 на 100 000. Само от 25 октомври насам, когато Борисов обяви, че има положителен тест за COVID-19 и получи първокласна грижа у дома, починалите с COVID-19 са 893 души. Това премиерът нарича отлично справяне с кризата.


Подобни новини

Оставете коментар