Ковид уби български депутат

Този на снимката се спаси.
Почина депутатът от НФСБ Валентин Касабов
Депутатът и заместник-председател на НФСБ Валентин Касабов почина на 62-годишна възраст след дълга и тежка битка с коронавируса (COVID-19). Новината бе съобщена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева в началото на пленарното заседание.Поради това заседаниет/ о започна с минута мълчание.

Касабов е починал в 22,30 ч. снощи в реанимация на УМБАЛ „Св. Екатерина“ в София. В последните два дни е бил направен отчаян опит да бъде изведен от критичното състояние, в което бе след тежко боледуване от COVID-19, продължило повече от месец. Това съобщиха от семейството на народния представител. Семейството организира кампания по кръводаряване в сряда, на която откликнаха стотици.

Касабов е роден на 6 февруари 1958 г. в Бургас, в семейството на лекари. Завършва „Българска филология“ във ВТУ.

Избран е за общински съветник в Бургас от листата на движение „Георгьовден“ в периода от 1999 г. до 2003 година, но напуска движението и се обявява за независим. На местните избори през 2007 г. влиза в Бургаския ОбС, 2-ри от листата на партия „Атака“. През ноември 2009 г. заедно с още 10 съветника от „Атака“ напуска партията. Те посочват че „не припознават в действията на парламентарната група на „Атака“ двадесетте принципа и цели на партията, заради които те са влезли в местната власт“.

Подобни новини

Оставете коментар