МУТРАТА БАНДИТ намери МУТРА, която да го замести като МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ. Двамата с ДОГАН остават ПОЧЕТНИ БАНДИТИ, ще си менкат матахарите и ще дърпат конците в държавата!

Мутрата Бандит намери Мутра, която да го замести като министър председател.

Двамата с Доган остават почетни бандити, ще си менкат матахарите и ще дърпат конците в държавата!Задкулисието спряга Томислав Дончев за министър-председател на България, след оттеглянето на Бойко Борисов като почетен председател на ГЕРБ. Дали Борисов ще се оттегли доброволно или не, това вече е решено, категорични са източниците на сайта Либерта.

Защо Томислав Дончев?

От една страна, защото е част от ГЕРБ и по този начин се търси внушението, че партията се променя отвътре, Дончев има опит в управлението (вицепремиер, бивш кмет, философ), Борисов вече го няма… за да стане по-приемлива ГЕРБ за коалиране след парламенраните избори.

Освен това новият кабинет трябва да се хареса на новата администрация на САЩ и президента Джо Байдън. По тази причина, за да получи одобрение отвън, Задкулисието се е спряло на човек, който е свързан с „Отворено общество“ на Сорос. От друга страна се очаква Дончев и бъдещият кабинет да получат подкрепата на медиите и неправителствените организации в България, които се финансират от „Америка за България“.

„Дълбоката държава“ е предвидила още, че поради гореизоброените причини, фигурата на Томислав Дончев за премиер ще се хареса и на „Демократична България“, с които ГЕРБ ще искат да направят коалиция след парламентарния вот, разчитайки на негласната подкрепа на ДПС и гласната/негласната на „Има такъв народ“.

„По-късно, когато се преместих в София и започнах работа в Института „Отворено общество“, имах възможност да участвам в десетки проекти. Заедно с МРРБ писахме първите регионални планове за развитие, помагахме на Министерство на образованието за някои образователни реформи, а заедно с Министерство на финансите подготвяхме първите правила за управлението на средствата от ЕС“, разказва Томислав Дончев в биографията си, публикувана на личния му сайт.

Компрометиран и зависим ли е Томислав Дончев?

Вероятно Томислав Дончев е удобен на Задкулисието по ред причини. Една от които е, че той е бил кмет на община Габрово, а колко е било прозрачно управлението му, със сигурност не е тайна за българските служби. Томислав Дончев понастоящем е вицепремиер на номиналния премиер Бойко Борисов в един провален кабинет, като може да се приеме, че е вицепремиер и на Делян Пеевски, защото той дърпа отзад конците в държавата.

Томисав Дончев не въведе електронно правителство, а същото до момента е глътнало 2 млрд. лева от парите на българските данъкоплатци. Още близо 1,5 млрд. лв. трябва да инвестира държавата, за да има работещо електронно правителство, е записано в консултационен документ на подчинената на вицепремиера Томислав Дончев дирекция “Модернизация на администрацията” към Министерски съвет, пише Либерта.

Мутрата Дончев живее със Светлана (на снимката). Двамата имат син, но нямат граждански брак.

 
софиянци
Публична група • 1088 членове

Присъединяване към групата

Групата на софиянци. Публикувайте само за София. Без реклами и спам. Контролирайте се. Информации само за София и за софиянци, поне 20 000.
 Подобни новини

Оставете коментар