АМЕРИКА прочете ПРИСЪДАТА на МУТРАТА БАНДИТ. Прокурорът в американското посолство Джесика Ким: В България всичко е корупция, политици, прокурори, съдии. Вирусът корупция е пъти по-жесток от Ковид.

Америка прочете присъдата на Мутрата Бандит.

Прокурорът в американското посолство Джесика Ким:

В България всичко е корупция, политици, прокурори, съдии, администрация, държавни чиновници. Вирусът корупция е пъти по-жесток от Ковид.„Корупционната пандемия не може да се лекува с еднократна или двукратна ваксинация. Лидерите на България трябва да подкрепят това, че никой не е над закона, включително и те самите. Те трябва да гарантират, че реформите следват тези принципи. Българските лидери знаят какво е необходимо за истинска промяна, но много малко е направено, за да се постигне“, каза американката, която е в България като прокурор към посолството в София.

Джесика Ким пристигна в България заедно с посланика Херо Мустафа и досега не беше се обаждала за ситуацията в държавата.

Със смяната на властта в Америка обаче Ким проговори и ясно заяви, че Вашингтон няма да разчита на Мутрата Бандит, защото Чудовището Пунта Мара се прави на голям приятел на Америка, но построи Руски поток от Турция през България за Сърбия.

Ким подчерта, че България е един от най-важните сътрудници на САЩ, „споделяме принципи и ценности за демокрация и върховенство на закона“.
А върховенството на закона е много важно за икономическия успех и за привличането на чуждестранни инвестиции. „Корупцията е проблем на националната сигурност. Тя прави държавите по-уязвими към намеса на външни страни“, каза още тя.

„България може да стане по-силна, като зачита своите демократични ангажименти. България може да спре корупцията и ние сме тук, за да помогнем да постигнете това. Силата на България е наша сила“, заключи Ким.

 
софиянци
Публична група • 1236 членове

Присъединяване към групата

Групата на софиянци. Публикувайте само за София. Без реклами и спам. Контролирайте се. Информации само за София и за софиянци, поне 20 000.
 

Подобни новини

Оставете коментар