БАНДИТ. Само ПЕДЕРАСТИ телевизии могат да пуснат в ефир МУТРАТА БАНДИТ, че България е построила ЗАВОД за ВАКСИНИ и започва производство. ЕКСПЕРТИ: Това е завод на Домусчиев за ВЕТЕРИНАРНИ ПРЕПАРАТИ.

Бандит.

Само педерасти телевизии, като Bi,Нова, БНТ и всички останали могат да пуснат в ефир Мутрата Бандит, че България е построила завод за ваксини.

Експерти: Това е завод на Домусчиев за ветеринарни препарати.

Позробностите:Учени и специалисти опровергаха твърденията на премиера Бойко Борисов, че е предстоящо производство на ваксини в България.

Ден по-рано Мутрата Бандит обяви:
„Имаме готовност за започване производството на български ваксини. Обещах пред Европейската комисия да изпратим веднага на какъв етап е нашата база. Много съм щастлив, защото на европейската карта за ваксинация ще се присъедини и България. Много държави ще си отдъхнат. За 16 месеца ще произведем стотици милиони ваксини и ще спасим стотици милиони животи. Дори да стартират днес другите, ще са с 16 месеца след нас“.
Пунта Мара направи това при посещението си в новата фармацевтична база към „Антибиотик“ в Разград.

Дeн след това представители на здравните власти и експерти реагираха нееднозначно на заявеното от премиера, че и в България ще се произвеждат ваксини срещу коронавируса, разказва БНР.

Пред БНР главният здравен инспектор Ангел Кунчев заяви, че не знае какво е имал предвид премиерът и посочи, че България е далеч от евентуално разработване на своя ваксина.
„Зная, че се работи в БАН по наша ваксина, но е на твърде ранен етап, там изобщо не са започнали предклинични проучвания. Другият вариант е да се произвежда ваксина съвместно с друг производител, просто да се използва базата. Но действително не мога да кажа какво е имал предвид“

От своя страна имунологът академик Богдан Петрунов заяви, че в посочената от премиера база в Разград няма да бъде произвеждана ваксина срещу коронавируса.

„Това е голям завод наистина, чиято основна цел ще бъде производство на ветеринарни ваксини, вероятно и бактериални ваксини ще се правят там, но това е нещо в бъдещето, няма нищо общо с ваксината за Covid“, отбеляза той.Според икономиста Тихомир Каменов в Разград само ще бъдат опаковани продукти на чужди компании. „Тази сутрин разбирам, че става дума за една миялна и една пълначна машина, евентуално за производство на ваксини на ишлеме. Само че тук става дума за първично и вторично опаковане на ваксини“, каза той.

По Нова тв и здравният министър Костадин Ангелов даде да се разбере, че само Борисов си разбира и си вярва на твърденията за скорошно производство на ваксини.
„На ниво ЕС върви една комуникация за създаване на така наречената програма „HERA инкубатор“. Идеята е да се обединят производствените мощности на всички страни, за да могат да произвеждат ваксини, регистрирани на територията на ЕС. България ще подаде заявка за участие”, обясни той и даде да се разбере, че това няма как да се случи скоро.

 
софиянци
Публична група • 1339 членове

Присъединяване към групата

Групата на софиянци. Публикувайте само за София. Без реклами и спам. Контролирайте се. Информации само за София и за софиянци, поне 20 000.
 

Подобни новини

Оставете коментар