МУТРИ ВЪН разкри: Здравният министър Костадин Ангелов е станал професор за нула време без дисертация или хабилитационен за професор. Отделно са му признати публикации в списанието за медицински сестри „Сестринско дело”, които нямат общо с темата на професурата му – рак на стомаха.

Татяна Донева от „Изправи се, Мутри вън“ алармира, че Костадин Ангелов, който е водач на листата на ГЕРБ във Варна не е никакъв професор.

Дончева:

Очевидно научната кариерата на здравния министър Костадин Ангелов се нуждае от сериозен преглед.

Такъв преглед ще може да бъде направен след 4 април, когато той вече няма да бъде министър.Прави впечатление, че през 2013 г със заповед на тогавашния министър Десислава Атанасова никому неизвестният обикновен доктор Костадин Ангелов е назначен за директор на Александровска болница при наличието на много други хабилитирани лекари, като сменя академик Лъчезар Трайков.

През 2014 г. той става доктор на медицинските науки. Като забележете, едно и също лице едновременно е негов научен ръководител, рецензент и председател на научното жури.

Три месеца след като става доктор на медицинските науки вече е доцент.

Сред публикациите, изброени в Регистъра на научните длъжности и
дисертации към НАЦИД липсва втора дисертация или хабилитационен труд за
професор.

Няма нито една негова лична публикация, а само съавторски – с
по пет, десет и повече съавтори.

Същевременно са му признати публикации в списанието за медицински сестри „Сестринско дело”, медицинско издание, третиращо проблемите на сестринството. Тези публикации нямат общо с темата на професурата му, която е по рак на стомаха.

Зачетени като научен принос са му доклади от конференции за обучения на специалисти по здравни грижи, които касаят работа на медицински сестри, както и няколко доклада от конференции по офталмология за зрението на децата в ранна училищна възраст, след като той кандидатства за професор по хирургия.

 
Варненци
Публична група • 7542 членове

Присъединяване към групата

Групата на варненци. Не злоупотребявайте със споделяне на постове, които нямат връзка с живота във Варна. Рекламите се трият. Добре дошли на всички ва…
 Подобни новини

Оставете коментар