БЪЛГАРИЯ се моли за жената на президента Радев! ДЕСИСЛАВА е в болница с 3 броя мозъчна аневризма – балонообразно разширение на мозъчен съд, което …

България се моли за жената на президента Радев!

Десислава е в болница с мозъчната аневризма – балонообразно разширение на мозъчен съд, което води до смърт.

Ако човек се спаси пораженията са жестоки. Възстановяването не е напълно възможно и е с години.

Подробностите:Съпругата на президента Румен Радев – Десислава, е приета в тежко състояние в столичната болница „Св. Иван Рилски“ с аневризъм.

От болницата потвърдиха, че е извършена интервенция, която да предотврати тежки последствия.

Опасност за живота на Радева няма, гарантираха по-късно от лечебното завадение.

След 12-часово силно главоболие Десислава Радева е била приета в неврохирургията на „Св. Иван Рилски“. Там са й направени пълен набор от изследвания и е установено, че има 3 аневризма в мозъка.

Чрез интервенция през артериите аневризмите са укрепени, за да няма тежки последствия.

Вечерта президента Румен Радев беше на официалната премиера на дигитализираната версия на фирма „Хан Аспарух“ в зала 1 на НДК. Там държавния глава бе придружаван не от съпругата си Десислава, а от вицето си Илияна Йотова.

След като се завърнал късно вечерта във вила „Калина“, която обитава като държавен глава, Румен Радев заварил съпругата си в критично състояние. Той веднага уведомил лекаря си за проблема и Десислава била приета посред нощ в болницата.

Припомняме, че аневризма в мозъка стана причина за преждевременната смърт на журналиста Димитър Цонев преди 3 години.
Мозъчната аневризма представлява балонообразно разширение на мозъчен съд , което понякога руптурира (разкъсва се), причинявайки мозъчен инсулт или фатален изход.

 
софиянци
Публична група • 1333 членове

Присъединяване към групата

Групата на софиянци. Публикувайте само за София. Без реклами и спам. Контролирайте се. Информации само за София и за софиянци, поне 20 000.
 Подобни новини

Оставете коментар