Не знам как да ви накарам да изгледате видеото за 100-годишния Нетко и 92-годишната му жена Цонка, вече 68-години заедно! Обслужват се сами като 50-годишни в село Своде. Нетко: Каква съдба, хвърлили са ме в градината да умра, намират ме …, вземат ми една коза за майка. Мога да живея още 100 години стига да има ….

Не знам как да ви накарам да изгледате видеото за 100-годишният Нетко и 92-годишната му жена Цонка, вече 68-години заедно!

Обслужват се сами като 50-годишни в село Своде.

Нетко не се шегува:
Мога да живея още 100 години, стига да има козе мляко за пиене.

При раждането ми майка ми е получиланещо необикновенно и ме оставят на произвола на съдбата, разказва Нетко.

Хвърлен е в градината да мре, допълва Цонка.

Намират ме две деца на 16 и 17 години и ма взимат да ма гледат те. Баща и на майка ми дава една коза без яре да ме храни с козе мляко, спомня си столетникът.

Не е имало биберон, с дървена лъжица и кожичка вместо биберон са го хранили. Като види коза се радва, че идва козата, майка му, разказва Цонка.

Сутрин като се събудят дядо Нетко пита:
Цоне, кво ще работим неска?

Ядосваме се понякога един на друг, но там дето комин не пуши, там няма гирултия. Значи там няма хора, обяснява баба Цонка.

Избрах го, защото беше много спретнат. Аз съм от съседното село. Той ме открадна с колело, призвава Цонка.

Много ме слушаше на младини. Много ми помагаше в женските работи.

Внукът на Нетко преди да си тръгне за Ботевград прибира всички стълби и ги заключва, защото 100-годишният младеж се качва да подрязва дърветата или да поправя покрива. Скоро даже го хванал да реже дърва на циркуляра.

Видеото:
https://bnt.bg/news/stoletnicite-na-balgariya-101-godishniyat-dyado-netko-v297131-294413news.html

софиянци
Публична група · 1439 членове

Присъединяване към групата
Групата на софиянци. Публикувайте само за София. Без реклами и спам. Контролирайте се. Информации само за София и за софиянци, поне 20 000.Подобни новини

Оставете коментар