РАДЕВ отново в 10-ката: МЕДИИТЕ не задават важни въпроси, защо предишният министър-председател пуши пури с хазартни босове, на които се опрощават огромни дългове! ПРОКУРАТУРАТА е заела ясно и категорично страната на статуквото, което доведе до нечувана корупция.

Президентът Радев отново в 10-ката за актуалните теми на деня:

Ако от медиите бяха задавани важни въпроси защо например предишният министър-председател пуши пури, заедно с хазартни босове, на които се опрощават огромни дългове. Защо играе карти и ходи на лов с мастити олигарси, които печелят огромни обществени поръчки.Редно ли е отвъд Океана да ни кажат, че тук се вършат крупни финансови престъпления, а нашата прокуратура да не ги вижда? Ние няма как да продължим напред, ако прокуратурата не си свърши работата. Но тя вече дълго време отказва категорично да го направи“, заяви Радев и посочи, че с последните си акции прокуратурата е заела ясно и категорично страната на това статукво, което доведе до нечувана корупция. Отвън ни казват, че тук има огромна корупция, а прокуратурата прави всичко възможно да я защити, заяви президентът. Той посочи, че трябва да бъде даден път на почтените и смели български прокурори, които да поведат най-сетне реална борба с корупцията, въпреки съпротивата в момента на това ръководство на прокуратурата.

Румен Радев заяви, че това говори за огромен страх, за зависимости, както и за служби и Министерство на вътрешните работи, превзети „от същия този режим, който създаде огромната корупция“, докато е претендирал, че ни води към европейско развитие.

„Трябва да има категорични промени и служебното правителство върви към тази промяна – към прозрачност, към изсветляване, справедливост, към връщане на държавата там, където ѝ е мястото“, заяви президентът.

софиянци
Публична група · 1439 членове

Присъединяване към групата
Групата на софиянци. Публикувайте само за София. Без реклами и спам. Контролирайте се. Информации само за София и за софиянци, поне 20 000.

Радев допълни, че фактите за нарушения, изнесени от служебното правителство, трябва да се докажат в съда, но преди това прокуратурата да внесе всички улики и доказателства.

„Ето това не може да видим. Прокуратурата досега „удря“ определени олигарси точно по какви критерии – можем само да гадаем, но категорично брани други, и категорично бранеше досегашните управляващи“, допълни Радев. Той даде пример с „бездействието“ на компетентните органи срещу Васил Божков, когато бизнесменът е теглил кеш крупни суми, за които ДАНС е трябвало да знае. Той попита и защо досега прокуратурата е бездействала за Делян Пеевски, а е трябвало проблемът да бъде посочен от САЩ. „Това е нелепо положение, което показва, че системата тук е тотално прогнила“, смята президентът.


Подобни новини

Оставете коментар