ПОЧИНА убиецът на МАВЗОЛЕЯ. Остава в историята само с този вандалски акт. Мавзолеят е построен за 6 дни и с голяма мъка е съборен за 6 дни. Дяволска работа.

Почина убиецът на мавзолея.

Бившият регионален министър и вицепремиер Евгений Бакърджиев е издъхнал днес в болница ИСУЛ. Сутринта той е бил опериран след прекаран коронавирус.

Остава в историята само с този вандалски акт.

Мавзолеят на Георги Димитров е построен за 6 дни и с голяма мъка е съборен за 6 дни през август 1999 г. Дяволска работа.

Видео от събарянето на мавзолея:

Евгений Бакърджиев е роден на 10 февруари 1955 година в София. Завършва Висшия институт по архитектура и строителство, специалност „Промишлено и гражданско строителство“, и до 1991 г. работи като проектант в различни предприятия, достигайки до поста началник на Конструктивен отдел в „Технострой – СП2“.

След легализирането на политическата опозиция през 1989 година става член на Българския земеделски народен съюз „Никола Петков“, част от коалицията СДС. От 1991 до 1995 година е кметски наместник на район Изгрев към Столична община.През май 1995 година е избран за ръководител на СДС-София и есента за председател на Столичния общински съвет. Ръководи предизборните кампании на Стефан Софиянски за кмет на София през 1995 година, на Петър Стоянов за президент през 1996 година. Ръководи Националния щаб на протестите и Националната стачка на Обединените демократични сили (ОДС) за сваляне правителството на Жан Виденов и БСП от власт. Председател на предизборния щаб на ОДС за парламентарните избори през 1997 година. Избран е за народен представител в 38-о и 39-о Народно събрание.

МАВЗОЛЕЯТ НА ГЕОРГИ ДИМИТРОВ: Построен за 6 дни, разрушен за 6 дни

При съставянето на правителството на Иван Костов, Евгений Бакърджиев става заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройството. Ръководи преговорите с „Газпром“ за доставка и транзит на природен газ.

софиянци
Публична група · 1439 членове

Присъединяване към групата
Групата на софиянци. Публикувайте само за София. Без реклами и спам. Контролирайте се. Информации само за София и за софиянци, поне 20 000.Подобни новини

Оставете коментар